Ilves tegi hüppevoorus 96-meetrise õhulennu, millega ta teenis 132,2 punkti. Sellega sai eestlane kolmanda koha. Hüppevoorus võitnud Jens Luraas Oftebrost startis Ilves murdmaarajale üheksa sekundit hiljem.

10 km suusadistantsil hoidis Ilves suurema osa ajast kolmandat positsiooni, viimastel kilomeetritel sõitis ta viieses grupis, kus jagati kohad teisest kuuendani. Kindla esikoha võttis esimesena startinud Oftebro.

Tänu tugevale lõpule sai teise koha võitja vanem vend Einar Luraas Oftebro (+29,8), kolmas oli Espen Andersen (+31,0) ja neljandana tuli üle finišijoone Ilves (+31,9).

Kahevõistluse viimaste aastate valitseja Jarl Magnus Riiber Lillehammeris starti ei tulnud.

ENNE VÕISTLUST:

Kahevõistluses on nii reedel kui laupäeval kavas hüppevoor ja 10 kilomeetri pikkune murdmaasõit. Delfi TV teeb mõlemal päeval suusasõidust otseülekande. Reedene otseülekanne algab kell 15.40, laupäevane ülekanne saab alguse kell 15.30.

"Täna tunduvad ilmaolud head. Eile oli veidi tuulisem. aga tänane olustik tundub paljulubav," rääkis Ilves hüppevooru eel. "Raske võistlus ootab ees. Hüppemäel (K90) saavad vahed olema väikesed, seega on suusasõit on seekord veel olulisem. Tunnen, et olen heas vormis ja võistluseks valmis."

Ilves on tänavust hooega alustanud edukalt. Alles möödunud nädalal toimunud Ruka MK-etapil oli ta kahel korral viies ja korra saavutas 18. koha. MK-sarja üldarvestuses hoiab ta kaheksandat kohta.