Selle kaudu taaselustus nii Abelite endi kui nendega koos tegutsenud õpilaste, tipp- ja harrastussuusatajate, suusajuhtide, ülikooli õppejõudude, kaastreenerite, aga ka filmitegijate ja muusikute meenutused. Kus eestvedajateks olid enam kui poole sajandi jooksul ikka ja jälle Erna ning Herbi.

Kui detsembris alustati meenutuste sarja Erna Abeli akadeemilise erialatunniga ülikoolis, siis kavandati vabasse suusaveebi www.suusatades.weebly.com igal nädala ka ühe meenutusloo ilmumist. Nüüdseks on seal lugemiseks juba kakskümmend kuus kirjutist. On tore, et kirja said mitte ainult suusajutud, aga ka väga värvikad muud elu-olu kirjeldusedki, mis saatsid eri aegadel nii Abeleid kui ka nende arvukaid kasvandikke.

Veebruariks, Tartu maratoni eelõhtuks valmis Eesti Spordimuuseumi abil Abelite mahukate fotoalbumite põhjal koostatud näitus, mis seisis kolme kuu jooksul püsiekspositsioonina Tartu linna esindusstendil Küüni ja Poe tänava nurgal. Sama materjali põhjal tehtud rändnäituse versioon liikus aga talve jooksul paljudes Abelitega seotud kohtades üle Eesti ja jätkab seda nüüdki. Näituste kohta on tulnud väga meeldivaid hinnanguid, neid on huviga uuritud.

Koostöös Eesti Postiga valmis veebruaris ka tervikasi, mis oma kauni kujundusega Erna ja Herberti suusastiilist kujunes tõeliselt meeldivaks austusmärgiks ja muutub kindlasti harulduseks.
Omaette sideme tänapäeva suusaspordiga tekitas aga ettevõtmine, kus selle hooaja ETV – Swedbanki noortesarja 18 vanuseklassi parimat said suusatalve kokkuvõtmisel endistelt Abeli õpilastest suusaveteranidelt eriauhinnad. Kogu autasude üleandmine pakkus piisavalt emotsioone ja kindlasti jälgib ka vanem põlvkond nüüdsest enam, kuidas siis noorte suusatajate areng edasi läheb.
Tunnustamaks tartlaste ja supilinlaste Erna ja Herbert Abeli elutööd, avatakse 13. mai pärastlõunal Tähtvere Spordipargis mälestuspink ning selle järel korraldavad Tartu Suusaklubi noored retrotreeningu nimetusega “Nii treeniti Abelite juures!”

Kogu suusatalve kestnud Abelid – 100 on tõesti olnud täis meeldivaid meenutusi, kuid pakkunud ka uusi ja huvitavaid leide kahe Eesti (suusa)spordi suurkuju elutööst.