Nädalalõpul on Otepääle oodata esinduslikku seltskonda — Sapporo maailmameistreid tuleb starti tervelt üheksa, kokku on 17 riiki esindavate osalejate hulgas 21 kahel viimasel tiiltivõistlusel poodiumile jõudnut.

Tordikarbi ümbrusest Tehvandi staadionile uue lasketiiru juurde kolinud võistluskeskus pakub mugavamaid kaasaelmamisvõimalusi ka pealtvaatajatele, teatas Saku Suverull 2007 pressiteenistus.

Alates 1998. aastast oli võistlus püsinud kahepäevasena ja paremad selgitati reedese rullsuusatamise proloogi, laupäeva hommikupoolikul toimunud ühisstardist jooksuvõistluse ning õhtul peetud viitstardist rollerisõidu kokkuvõttes.

„Sprint on murdmaasuusatamises üha jõulisemalt areenile astumas. Nii otsustasimegi võtta ette programmi kaasajastamise, et see oleks veelgi ligilähedasem talvega,“ selgitas võistluse korralduskomitee esimees Alar Arukuusk. „Tänavu on programmis kaks eraldi võistlust. Reedel korraldame sprindivõistluse rullsuusatamises klassikalises tehnikas, seejuures toimub sprint sarnaselt MK-etappide võistlusformaadile. Laupäeval saavad omavahel võimeid võrrelda tavadistantside sõitjad — toimub kaheosaline rullsuusatamise võistlus.“

10. augustil alustatakse uut lasketiiru rollerirajaga ühendaval 1,1 km pikkusel aasal kvalifikatsioonisõitudega juba kell 16. Veerandfinaalid 30 parema osavõtul lähevad lahti kell 17.45 ja peale kella seitset on teada, kes lähevad Suverulli ajalukku esimeste sprindivõitjatena.

11. augusti rullsuusatamise võistluse esimeseks pooleks on eraldistardist vabatehnikasõit. Kell 11 võtavad naised ette 10 km ja tund hiljem sõidavad mehed 15 km. Paar tundi kosumiseks ja õhtupoolikul on ootamas viitstardist klassikalises tehnikas otsustav lahing. Algusega kell 17.30 on naistele kavas 12 km ja 18.15 meestele 20 km. Laupäevase võistluse võitja on see, kes finišeerib esimesena õhtusel rullsuusavõistlusel.

Võisteldakse ainult korraldajate poolt antavatel firma Swenor suusarolleritel. Silja Spordi poolt vahendatud sõiduvahendid peaks tagama osavõtjatele veelgi võrdsemad tingimused.

Koos rolleriraja rekonstrueerimisega ja lasketiiru valmimisega ehitati välja ka 1000 istekohaga uus tribüün. Just see paik on kõige magusamaks kohaks ka Saku Suverulli jälgimiseks. „Tribüünilt avaneb vaade otse stardi- ja finišipaigale. Otsustavaid sündmusi saab nüüd vahetult jälgida 2000-3000 inimest, varem pressis end Tordikarbi juurde ehk vaid pooltuhat pealtvaatajat. Staadioni vanal osal paikneb senisest avaramates tingimustes ka võistluse show-plats, mis aitab tegevust leida mõlema võistluspäeva jooksul,“ ütles Arukuusk.

Uus programm on tippsuusatajate poolt hästi vastu võetud. Talvel MM-kulla kaela saanutest võistlevad Saku Suverullil Virpi Kuitunen, Riitta Liisa Roponen, Aino Kaisa Saarinen, Pirjo Manninen ning Odd-Bjørn Hjelmeset, Petter Northug, Eldar Rønning, Cristian Zorzi ja Renato Pasini;

Sapporo medalivõitjatena lisanduvad Vassili Rotšev, Nikolai Morilov, Aleksandr Legkov, Nikolai Pankratov ja Dušan Kožišek ning Torino olümpiamängudelt esikolmikusse jõudnute hulgast Jevgenia Medvedjeva, Justyna Kowalczyk, Frode Estil, Thobias Fredriksson, Rene Sommerfeldt, Jevgeni Dementjev ja Ivan Alõpov.

Eeloleval talvel MK-etappidel kuuma gruppi kuuluvaid sportlasi saabub Otepääle kokku 32. Norralased pole seni mitte kordagi suutnud Saku Suverullil triumfreerida ja seda viga saabub parandama väga võimas kvartett. Naiste poolel on sama nimekas seltskond vastu panna soomlannadel. Arvukalt on stardinimekirjas alates 20. juulist Tehvandil harjutanud Venemaa koondislasi ja ka kõik suvises rütmis treenivad Eesti tugevamad. Mulluseid võitjad Kristina Šmigun ja Anders Södergren tiitlit kaitsma ei tule.