Meeste proloog lõppes kõigi jaoks ootamatult alles seitsmendat stardinumbrit kandnud 20-aastase venelase Ilja Tšernoussovi võiduga, kelle aeg oli 4.24,8. “See on üllatus ka mulle endale, sest kuulun alles esimest aastat koondisesse. Homsel jooksudistantsil ma oma šansse aga kuigi kõrgelt ei hinda,” lausus noor võitja, kirjutab tehvandi.ee.

Teise aja sõitis välja aastatel 2001-2003 proloogi võidu võtnud sakslane Tobias Angerer, kes jäi Tšernoussovile alla 2,0 sekundiga. “Olen väga rahul, sest hüppeliigesevigastuse tõttu on mu viimase kuue nädala treeningud olnud häiritud. Sama trauma tõttu ei hakka homme jooksus riske võtma, kuid loodan siiski head üldkohta,” rääkis Angerer, kes edestas kolmanda koha saanud mullust Suverulli võitjat Vassili Rotševit 1,0 sekundiga.

Parima eestlasena jagas Priit Narusk koos venelase Dmitri Jegošiniga üheksandat kohta. Mõlemad kaotasid Tšernoussovile 5,1 sekundit. “Tegin oma tavalise tulemuse ära ehk mahtusin esikümnesse, aga mitte esikolmikusse. Homne võistlus kujuneb arvatavasti Venemaa siseafääriks, kuid loodan heasse gruppi pääseda ja hea koha välja sõita,” suunas 2004. aasta Saku Suverullil 5. ja mullu 17. koha saanud Narusk pilgu järgmisesse päeva.

Kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu kaotas Tšernoussovile 8,9 sekundit ja jäi jagama 19. kohta. Viimaste nädalate jooksul põlvevigastusega hädas olnud Veerpalu tõdes, et rullsuusatamist trauma ei sega, kuid jooksmist küll. “Paari päeva eest vigastus joosta ei lasknud. Otsuse, kas jooksurajale lähen, teen homme hommikul. Kui põlv ei lase, siis pole midagi teha,” lausus Suverulli 1994. ja 1996. aastal võitnud Veerpalu.

Torino olümpiamängude kahekordne olümpiavõitja Jevgeni Dementjev (Venemaa) sai 4. ja Anders Södergren (Roots) 14. koha. Eesti tuntumatest nimedest oli Anti Saarepuu 22., Jaak Mae 52., Raul Olle 54. ja Kaspar Kokk 57.

Naiste proloog andis märku, et tänavusel Suverullil on tõsised pretendendid üldvõidule Soome suusatajad, kes noppisid koguni kolmikvõidu. Parima aja 5.09,9 sai kirja 2001. aasta Suverulli võitja Pirjo Manninen. Talle kaotasid võrdselt 0,8 sekundiga Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen.

Mannineni jaoks oli kiireim aeg väike, aga meeldiv üllatus. “Muidugi läksin head tulemust tegema ja nüüd olen endaga väga rahul,” tõdes Manninen. 2001. aastal asus Manninen võistlust samuti proloogi järel juhtima ja enam ta toona kollast liidrisärki ei loovutanud. Kas ajalugu kordub? “Jooks tuleb kindlasti raske, kuid loodan ka põhisõitu kollases särgis alustada!”

Suverulli kaheksakordne võitja Kristina Šmigun kaotas Manninenile 1,3 sekundiga ja stardib homsele jooksudistantsile neljandalt positsioonilt. “Tegin hea sõidu, kuid vahepeal rabelesin liiga palju. Pidanuksin vist rahulikumalt võtma,” lausus Šmigun finišis. “Homme hommikul pingutan nagu organism lubab. Annan jalgadele valu!”

Šmiguni kõrval oli publikul põhjust rõõmustada ka teiste Eesti naissuusatajate tulemuste üle Piret Pormeister sai 11. (+8,9), Silja Suija 12. (+10,0) ja Kaili Sirge 14. koha (+11,3).

Tuntumatest külalisvõistlejatest sai Claudia Künzel Nystad 15., Manuela Henkel (mõlemad Saksamaa) 17., Valentina Ševtšenko (Ukraina) 22. ja Jevgenija Medvedjeva (Venemaa) 28. koha.

Rulluisutamise Salomon Cupi proloogi (2,7 km) võitis meestest Tõnis Paalme ja naistest Enel Kõrva.