17. korda peetava, kuid tänavu uue näo saanud suvesuusatamise suursündmuse Saku Suverulli esimene päev kuulub sprinteritele. Tehvandi suusastaadioni lõunaossa, lasketiiru ette ja nõlvadele laotunud võistluskeskuses alustati kell 16 1,1 km pikkusel ringil klassikasprindi valikvõistlusega. Naisi oli stardiprotokollis 31 ning et kasutusel on sama formaat kui talvises MK-sarjas, pidi ajasõidu järel vaid üks suusataja kõrvale astuma.

Kaheksa riigi suusatajatest (kokku on Otepääl aga 15 riigi suusatajaid) oli naistest kõige suurem sprindiesindus väljas Otepääl juba mõnda aega laagerdavatel venelannadel — kümme. Eesti suusatajaid oli stardis üheksa, soomlannasid ja poolatare kolm, Ukraina ja Läti olid esindatud kahe, Rootsi ja Kasahstan ühe suusatajaga.

Venelannad tegid ajasõidus puhta töö — esikümnesse lubati vaid kaks „muulast“. Kiireim oli Natalja Matvejeva 2.43,52-ga. Järgnesid Jevgenija Šapovalova (kaotus 1,13 sekundit) ja Svetlana Ovtšinnikova (+2,08). Ainsana suutis end venelannade vahele kiiluda poolatar Justyna Kowalczyk (+2,17). Esikuuikusse kuulusid veel Julia Ivanova (+2,22) ja Natalja Iljina (+2,40). Kaheksandat-üheksandat kohta jäi jagama sprindi esimene maailmameister Pirjo Manninen, kes alates sellest aastast kannab perekonnanime Muranen.

Eesti naistest-neidudest oli kiireim Piret Pormeister, kellele võitjast 6,63 sekundit nõrgem aeg andis 12. koha. Kaili Sirge oli 18. (+12,97) ja Kaija Udras 19. (+13,61). Ainsana pidi eelvõistlusega piirduma Läti naislaskesuusatajate esinumber Madara Liduma, temal kogunes kaotust Matvejevale 34,66 sekundit.

Meestel oli konkurentsi rohkem, sest stardiprotokolli kanti 57 nime 13 erinevast riigist. Eesti suusatajaid oli kõige rohkem, 24. Külalistest oli arvukaim vene meeste esindus kümne liikmega. Soomlasi, norralasi ja ukrainlasi oli neli, itaallasi, rootslasi ja leedulasi kaks, ülejäänuid üks. Juba kaks päeva tagasi tugevad treeningud lõpetanud venelased olid meestegi seas tipus, kuid meeldiva üllatusena avaldasid eestlased külalistele visa vastupanu. Valiksõidu võitis 23-aastane Igor Ussatšov, kes 1,1 km kattis ajaga 2.23,86. Teise aja sõitis välja Kein Einaste, jäädes võitjast maha 1,06 sekundit. Kolmanda koha hõivas Dmitri Tšvanov (+1,87), kuid neljanda taas eestlane, lõpusirgel Jaak Mae peaaegu kätte saanud Vahur Teppan (+2,07). Viies oli Ivan Ivanov (+2,08), kuues pikka aega juhtinud Nikolai Morilov (+2,17) ja seitsmes esimesena rajale läinud Peeter Kümmel (+2,20). Esikümnesse mahtusid veel soomlane Matias Strandvall (+2,26), parima norralasena Eldar Rönning (+3,12) ja Siim Sellis (+3,18).

Eesti meestest jätkavad veerandfinaalides veel Aivar Rehemaa (11. koht), Priit Narusk (20.), Tauno Tõld, Anti Saarepuu (mõlemad 21.), Dmitri Reinmets (23.), Timo Simonlatser (28.) ja Algo Kärp (29.). Kokku seega 11 suusatajat.