Eile saabus Soome koondis eesotsas naiste MK-sarja üldvõitja Virpi Kuituneniga ja 2007. aasta maailmameistri Aino Kaisa Saarineniga.

Reedel jõuab Otepääle ka suusakuningas tšehh Lukaš Bauer. Eestlastest pakuvad maailma tippudele konkurentsi Andrus Veerpalu ja Jaak Mae.

Osalejate nimekirja eesotsas on 11 olümpiamängude ja MM-võistluste kullaomanikku. Programmi muudavad veelgi atraktiivsemaks suusahüppajate võistlused, näha saab kuulsate austerlaste Martin Höllwarthi ja Andreas Widhölzli õhulende. Pealtvaatajatele on pääs võistluste territooriumile tasuta.

18. korda toimuval murdmaasuusatajate jõuproovil koosneb programm seekord kahest võistlusest. Laupäeva, 16. augusti hommikul kell 10 alustatakse klassikalises tehnikas sprindivõistluse kvalifikatsiooniga. A-finaalideni jõutakse kell 12.15. Pärastlõunal algusega kell 17 toimub eraldistardist klassikasõit, kus naistel distantsi pikkuseks 10 km ja meestel 20 km.

Virpi Kuitunen pole seni veel kordagi Saku Suverulli võita suutnud. Seekord on soomlanna peamised rivaalid Aino-Kaisa Saarinen, Justyna Kowalczyk ja Venemaa koondis koos mulluste esikohaomanike Natalia Matvejeva ja Natalia Korosteljovaga. Kokku on naiste võistluses osalemas 11 MK-sarja kuuma gruppi kuuluvat suusatajat.

Meeste stardiprotokollis on koguni seitse nime, kes läinud talvel MK-etapi võiduni küündisid — Lukaš Bauer, Jens Arne Svartedal, Anders Södergren, Valerio Checchi, Pietro Piller Cottrer, Jean Marc Gaillard ja Nikolai Pankratov. Viimastel aastatel Saku Suverullil tooni andnud ühtlaselt tugev Venemaa koondis on taas oma parimas rivistuses Otepääl kohal. Eestlasel õnnestus viimati meeste võistluse esikoht koju jätta 1996. aastal. Milline on Andrus Veerpalu ja Jaak Mae suvine vorm tänavu, saab näha juba laupäeval.

Tänavuse Saku Suverulli üks vaatemängulisemaid jõuproove saab teoks Tehvandi uuel K90 hüppemäel. Martin Höllwarth, Veli-Matti Lindström ja viimasel hetkel Eesti lahtiste karikavõistluste osalejate nimekirja lisandunud Andreas Widhölzl on kolme peale tiitlivõistlustelt korjanud 17 medalit. Vanameistrid püüavad vastu saada Saksamaa B-koondisele ja Venemaa juunioridele, ooodata võib 100-meetriseid õhulende. Kaasaelamislusti pakuvad eestlased eesotsas Illimar Pärna ja Mats Pihoga. Tehvandi mäel saab näha ka Soome parima naissuusahüppaja, 14-aastase Julia Kykkäneni hüppeid.

Reedel, 15. augustil algusega kell 19 toimub meeskondlik hüppevõistlus. Päev hiljem teevad suusahüppejad oma etteaste kahe murdmaasuusatajate jõuproovi vahel kell 12.45, kui peetakse individuaalvõistlus.