“Olen üritanud pärast ebaõnnestunud võistlusi vana ära unustada ning keskenduda uuteks etteasteteks, aga nagu näha, ei tule mitte miski soovitult välja.”

Jättes üksikud helged hetked — Peeter Kümmeli viies koht Otepääl, Timo Simonlatseri arenguhüpe hooaja esimesel poolel ja Priit Naruski 11. koht läinud kolmapäeval Stockholmis — karmikäeliselt kõrvale, tuleb Eesti sprinterite hooaega hinnates kasutada vaid väga kriitilisi sõnu.

Enesekriitiliseks on muutunud ka teised sportlased peale Saarepuu. 68. kohaga rahulduma pidanud Simonlatser tõdes, et kui nädal varem U-23 MM-il Itaalia Alpides ta veel ehmatas, et loodetult sõita ei jaksanud, siis Lahtisse jõudes hoomas kohe: seisund pole enam hea.

“Korraliku vormi korral tambid rusikatega vastu rinda ja pääsed eelsõidust edasi, aga praegune enesetunne ei luba enamat kui siin hingeldades aia najal seista,” selgitas noorsoo MM-il eakaaslastega konkureerides 33. kohaga leppinud Simonlatser.

61. kohale jäänud Narusk oli eestlaste leerist laupäevase etteaste järel kõige rahulikumas meeleolus. “Ei tunne end uisus nii kindlalt kui klassikatehnikas,” märkis võrulane.

Seitsmendas kümnes lõpetamist pidas Narusk muidugi äärmiselt viletsaks tulemuseks. “Alati võib ju loota mida iganes, aga nii palju ma end siiski tunnen, et oskan öelda, kas pääsen eelsõidust edasi või mitte. Lahtis sain kohe aru, et veerandfinaali mul asja pole,” selgitas 30-aastane sportlane.