Laupäevasel lühirajal olid suurfavoriitideks 2019. aasta tiitlikaitsjad - Mattis Jaama ja Daisy Kudre Värska orienteerumisklubist Peko. Aasta tagasi võitsid nad paarissprinditeates Euroopa meistrivõistluste pronksmedalid ning Daisy Kudre sellele lisaks pronksi lühirajal. Kodumaal toimuvaks MM-iks on mõlemad valmistunud erilise pühendumusega ja tänane lühirajavõistlus näitas selgelt nende ülekaalu koduste konkurentide ees. Mõlemad haarasid juhtpositsiooni raja esimestest meetritest ja kasvatasid oma edu ülekaaluka võiduni finišis.

Daisy Kudre lähimateks konkurentideks 6,8 km pikkusel rajal olid tiimikaaslased Eesti koondisest – Epp Paalberg ja õde Doris Kudre, kelle vahel arenes äärmiselt tasavägine duell. Kogu võistluse vältel püsis nende omavaheline vahe võistluses teisele kohale alla 30 sekundi ja tagaajaja rollis oli kuni viimase kilomeetri alguseni Doris Kudre. Lõpu eel tõusis ta 3-4 sekundiga konkurendi ette, kuid kukkus jäärsul pöördel eelviimasest kontrollpunktist väljumisel ja kaotas finišis hõbeda võitnud Paalbergile 2 sekundiga. Neljanda koha saavutas Eesti orienteerumisjooksu koondise liider Evely Kaasiku.

"Olen MMiks valmistunud suuremalt jaolt Šveitsis, kus on head lumeolud ja harjutustingimused. Seal olen saanud ka võistelda, kuid nälg Eestis võistlemise järele oli suur. Tänase sooritusega jään üldjoontes rahule, ehkki see oli kohati pisut rabe. Vajaka jääb võistlusrutiinist, mida Eesti meistrivõistlused nüüd õnneks pakuvad," sõnas Daisy Kudre.

Meeste põhiklassis oli Mattis Jaama suurimaks konkurendiks Šveitsi koondise esinumber, 2019. aasta lühiraja MM-pronks Gion Schnyder. Mõlemad tegid suuremate vigadeta ja sujuvad sooritused, kuid määravaks said Jaama suurem kiirus ja pisut paremad teevalikud, mis tagasid talle meistrikulla eduga 1.39 Schnyderi ees. Nimekate konkurentide järel tuli südika sõiduga pronksile Kevin Hallop.

"Tore oli üle pika aja võistelda treeningvõistlustest tähtsamal jõuproovil. Sõit sujus täna hästi, kuid MM-ini jääva kahe nädalaga on võimalik lihvida veel paremaks nii füüsilist kui ka tehnilist vormi," lisas Jaama. "Olen elus kord juba kogenud seda suurt ja võimsat tunnet, mis tekib kodumaisel MM-võistlusel. See oli kümme aastat tagasi, kui osalesin murdmaasuusatajana juunioride MM-võistlustel. Loomulikult tahan kahe nädala pärast Käärikul olla oma elu vormis."

Veebruari lõpus toimuvad Käärikul koos täiskasvanute MM-iga ka juunioride MM- ja noorte EM-võistlused. Ka nendes võistlusklassides võitsid lühirajal Eesti meistritiitlid koondise liidrid – juunioridest Mari Linnus (OK Peko) ja Sander Pritsik (Rakvere OK) ning kuni 18-aastastest noortest Birgit Rõõm (OK Ilves) ja Olle Ilmar Jaama (OK Peko).