"Kalendrikomitee lähtus eelmisel sügisel paika pandud üldistest mängureeglitest ja Otepää lülitati vastava taotluse alusel sisse nii 2014/2015 kui 2016/2017 murdmaasuusatamise MK-sarja kalendrisse," kinnitas Mae Delfile. "Surmkindlalt saab kinnitada etapi toimumist pärast seda kui FIS ja Eesti suusaliit vastava lepingu sõlmivad, kuid ma ei näe hetkel ühtegi hoomatavat takistust, miks seda lepingut ei peaks tulema. Umbes-täpselt aasta pärast peaks jõudma kätte aeg, kui leping sõlmitakse, sinnamaani päris 100 protsendilist kindlust veel pole," lisas Mae.

Ühtlasi tegi suusaliit taotluse 2014. aasta jaanuaris lumelaua Euroopa karikaetapi korraldamiseks ning ka see taotlus leidis heakskiidu.

2017. aastal loodetakse nädal enne Lahti maailmameistrivõistlusi korraga, ühel nädalavahetusel läbi viia nii murdmaasuusatamise kui kahevõistluse MK-etapp. "Meile pakuti kahevõistluse MK-etapi korraldamise õigust ka 2015. aastal, kuid kahte MK-etappi kahel erineval nädalavahetusel pole me eelarveliselt suutelised läbi viima. 2017 on aga ajaliselt veel piisavalt kaugel ja seal võib olla võimalusi etappide sobilikuks nihutamiseks," vaagis Mae tulevikuversioone.