"FISi otsustada on, kus toimuvad MK-etapid. Kunagi ei maksa alahinnata ühegi otsustaja otsustusvõimet. Otsuse tegija võtab vastu otsuse võttes arvesse kogu temale teadaolevat infot ja eesmärke. Mis on otsustaja eesmärgid ja millist infot ta valdab, ei pruugi meie teada. Meie võime ainult arvata, miks selline otsus tehti," selgitas Liive Delfile.

"Kindlasti ei ole ühte põhjust, neid on palju: uued etapid Kanadas ja teised uued MK-etappide ihalejad, Eestis on uued tipud alles esile kerkimas, teistel olemas. Nii nagu FIS otsustab, kus toimub MK etapp, nii otsustab ka Eesti Suusaliit, kes on peakorraldaja. Mina ei usu, et peakorraldaja vahetus oli see põhjus. Pigem suur kära selle ümber, mis kaebekirjadega ka FISi jõudis, tegi neil otsustamise lihtsamaks," arvab Liive.

"FIS võtab väga tõsiselt suusatamise populariseerimise eesmärki ja seetõttu on MK-etappide viimine uutesse paikadesse möödapääsmatu. Muidugi on väga kahju, kui pikk traditsioon jaanuaris pidada imelisel Otepää maastikul MK etapp katkeb, aga kui see nii juhtub, siis Suusaliit teeb kindlasti kõik endast oleneva, et MK etapp tuua Otepääle tagasi. Parim, mis me täna teha saame on korraldada 2012. aasta MK etapp väga hästi."