Võistlustele lähevad Eesti Suusaliidu teatel Jens Salumäe, Illimar Pärn, Mats Piho ja Siim-Tanel Sammelselg.

Eesti Suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete juhataja Roomet Pikkori sõnul on hooaja esimene MK-etapp oluline võistlus. „Seda enam muudab etapi tähtsaks see, et Eesti suusahüppajad on meeskonnavõistluses konkurentsi pakkumas,” ütles Pikkor. „Poisid annavad endast parima, konkureerides maailma parimate suusahüppajatega.”

Pikkor seab Jens Salumäele ja Illimar Pärnale individuaalselt eesmärgiks lõppvõistlusel 50 parema hulka tuleku. Pikkori sõnul võib hüppevormi põhjal uskuda ühe meie sportlase jõudmist 30 parema sekka ehk siis punktikohale.

Meeskonnavõistlusel osalevad lisaks Jens Salumäele ja Illimar Pärnale veel Mats Piho ja Siim-Tanel Sammelselg, kes on oma 14-eluaastaga üks nooremaid võistlejaid Ruka MK etapil. „Meeskonna kohta on raske prognoosida, kindlasti antakse endast 100 protsenti ja rohkemgi,” lisas Pikkor.

Suusahüppaja Jens Salumäe eesmärgiks on saada Ruka etapilt selle hooaja esimesed maailmakarika etapi punktid. „Sellel talvel on Ruka etapp mulle teine võistlus, esimene toimus paar nädalat tagasi Rovaniemis,” ütles Salumäe, kes tegeleb treeningutel hüppetehnika lihvimisega.