Kodust meistritiitlit asuvad jahtima nii Eesti meeste koondise sprindirühma liikmed kui ka peaaegu kõik paremad naised eesotsas mullu arenguhüppe teinud Piret Pormeistriga.

“Tahaks näha, et meie esisprinterite Anti Saarepuu, Peeter Kümmeli ja Timo Simonlatseri vorm liiguks ülesmäge ning tänavu eliitmehi püüdma asunud Kein Einaste astuks neile julgelt kannale,” ütles suusakoondise peatreener Mati Alaver. “Kindlasti tuleb kõva rebimine ka juunioride ja U-23 MM-i koondisse pääsemise nimel.”

Pärast läinudnädalast Rõbinski MK-etappi Austriasse Ramsausse treenima siirdunud sprindikoondise mehed saabuvad koju täna. “Kõik on terved,” sedastas Alaver. “Ramsau hiilgavad harjutamisolud — meetripaksune loodusliku lume vaip ning üle saja kilomeetri eri suusaradu — mõjusid neile loodetavasti hästi. Näiteks dopingupritsina, nagu sprinditreener Bjørn Kristiansen naljatades ütles.”

Sprindimeistrivõistlustest eemale jäävad Jaak Mae ja Kaspar Kokk harjutavad juba nädala algusest Otepääl, Aivar Rehemaa ja Andrus Veerpalu jätkavad kuni ülehomseni treenimist vastavalt Ramsaus ning Šveitsis Davosis.

Eesti naiste koondise treeneri Kalmer Trammi kinnitusel tuleb Otepääl starti kogu eliit peale Kaili Sirge, kes vigastas läinud nädalal Skandinaavia karikavõistluste etapil Soomes Vuokattis jalga.

Eesti suusaliidu murdmaajuht Paavo Nael tõdes, et eile kella 16-ks oli koos juunioride ja U-23 vanuseklassi sportlastega registreerunud juba 116 osalejat. “Kui alati rohkearvulise osalejaskonnaga noortemeistrivõistlused kõrvale jätta, ei mäletagi, millal Eesti meistrivõistlustel startis viimati üle saja suusataja,” nentis ta.

Võisteldakse 1,3 km pikkusel rajal, mis on kantud kokku eelmisel talvel valmistatud ja saepurukatte all üle suve hoitud tehislumest. Piiratud lumeressursi tõttu on start ja finiš viidud MK-etapi raja esimese tõusu lõppu. “Tõenäoliselt tuleb elektrooniline ajavõtusüsteem paigaldada rajatraktori kabiini, sest staadioniosal ju võistleda ei saa,” selgitas Nael.