Kristina sõnas pärast võistlust, et väike kukkumine võistluse algfaasis lõi tema rütmi sassi. "Ma kukkusin koos Charlotte Kalla ja Evi Sachenbacher-Stehlega. Pärast seda enam särtsu ei olnud ja ma väsisin," sõnas Kristina ETV-le. "Pärast olümpiat saadud haigusevimm jättis ka oma jälje."


Sõidu käik:


FINIŠ:
Marit Björgen spurtis lõpus konkurentidel eest ja võidab kindlalt. Norra publiku rõõmuks lõpetavad teise ja kolmandana vastavalt Kristin Steira ja Therese Johaug. Charlotte Kalla lõpetab uhkes üksinduses ja on 49-sekundilise kaotusega neljas. Kristina Šmigun-Vähi lõpetas 29. kohal (+5.19), Tatjana Mannima oli 40. (+7.38).


24,6km:

Esikolmik (Björgen, Steira, Johaug) läheb oma teed ja poodiumile pääsejad on selged. Kristina kaotab 3.43 ja jätkab 24. kohal.

21,6km: Ees on sama kolmik . Ülejäänud on juba 40 sekundi kaugusel. Kristina kaotab 2.42 ja on 24. kohal. Mannima on 5-minutilise kaotusega 43.

18,3km:
ees on kolmik Björgen, Steira, Johaug. Ülejäänud kaotavad üle 11 sekundi. Kristina on 1.33 kaotusega 23. kohal.

13,3km: Juhib Follis, kes on Confortola ja Kallaga teistel eest ära sõitnud. Björgen kaotab 10 sekundit ja on jälitajate grupi peas. Kristina on 56-sekundilise kaotusega 24. kohal. Mannima kaotab liidrile kaks ja pool minutit ning on viiendas kümnes.

11,3km:
Kristina on 27-sekundilise kaotusega 23. kohal. Kaheksa naist on kõigest 2,7 sekundi sees. Juhtgrupis on ka favoriidid Björgen, Kalla, Steira, Hazova.

8km:
Kristina on liidritest juba 30 sekundit maas ja on 22. kohal. Ees on 10-liikmeline juhtgrupp.

7,2km: Kristina hakkab liidritest maha jääma. Ta kaotab Therese Johaugile 14 sekundiga ja on 19. kohal.

5km:
Juhib Björgen. Kristina on peagrupis 11. kohal.

3km: Kristina on sõitu juhtimas. Suur grupp püsib koos.

Stardis on ka enamus MK-sarja tugevamaid eesotsas  Marit Björgeni, Charlotte Kalla, Kristin Steira, Aino-Kaisa Saarineni ja Irina Hazovaga. Tippudest on puudu vaid Justyna Kowalczyk.