Kevadine Andrus Veerpalu dopinguskandaal ning suvel Otepää MK-etapi korralduskomitee ümber keerlema hakanud meediamull on suusaliitu aasta läbi meedias pildis hoidnud, olgugi, et alati mitte kõige paremas valguses.

„Loogiline, kui suusatamisest läbi aasta räägitakse, sest mis see Eesti suvigi muud on, kui paar kuud kehva suusailma,” rääkis Liive. „Suusatamine peabki olema aktuaalne, sest see on Eesti rahvussport.”

Samas polnud Liivel meediale midagi ette heita. Pigem pidas ta ajakirjandusega suhete silumist enda jaoks suureks väljakutseks.

„Tsiteerin ühte legendaarset New York Times’i peatoimetajat, kes ütles, et meedia ei räägi tõtt ega valet. Meedia räägib seda, mida inimesed talle räägivad. Kindlasti on Eesti meedial oma hoiakud ning üldhoiak just ülipositiivne ei ole, pigem kahtlustav. Aga kui suhted pole täna just kõige paremad, on mul hea võimalus teha kõike paremaks. Mulle meeldib võtta tolmune asi ja see läikima lüüa,” lausus ta, võrreldes suusaliidu presidendi ametit oma tööga Eesti Energia juhatuse esimehe kohal. „Põlevkivi on ju ka tolmune ja räpane asi, aga meil tuleb selle üle uhke olla ja see läikima lüüa."

Muu hulgas vastas Liive portaali lugeja küsimusele Mati Alaveri jätkamise kohta suusatreenerina Eestis, kui Andrus Veerpalu mõistetakse dopingu tarvitamises süüdi ka Rahvsuvahelises Spordi Arbitraažikohtus (CAS). Liive on seisukohal, et juhul, kui kahekordse olümpiavõitja kolme-aastane võistluskeeld jääb kehtima, ei saa ka Alaver ametlikult Eesti Suusaliidu palgal töötada.

„Kõigepealt peaksime ootama ära otsuse. Aga kui mängida läbi, et see tuleb Eesti suusatamise jaoks negatiivne ehk võistluskeeld jääb jõusse, kujutan ette, et Mati Alaveril sel ajal, kui sportlasel on peal kehtiv karistus, on suusaliidu palgal olla väga keeruline. Samas kui mõni sportlane näeb, et vaatamata sellele võiks Alaver teda treenida, pole meil alust sellele kätt ette panna. Lihtsalt suusaliidu seisukohalt on meil keeruline ning lausa võimatu teda sel perioodil ametliku treenerina kasutada,” ütles Liive.