4. juunil sportlaskarjääri lõpetamisest teatades põhjendas Nurmsalu otsust eelarve puudujäägiga. Liive sõnul ei muudaks aga 40 000 euro leidmine enam midagi, sest põhiprobleem olevat tegelikult kaalulangetamises.

"Küsisin eile Kaarelilt konkreetselt, et kas ta oleks valmis jätkama, kui keegi rahapatakaga tema juurde tuleks. Ta andis selgelt mõista, et asi ei ole pelgalt rahas," rääkis Liive täna Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Saan aru, et see kaalu teema on tema jaoks väga tõsine - tippspordi tegemine nõuab talt sõna otseses mõttes nälgimist ning samamoodi jätkamine ei mõjuks tema tervisele hästi," nentis Liive.

"Kaarel jäi selgelt oma otsuse juurde, mille ta on ka avalikult teatanud. Seda tuleb austada."

Nurmsalu isa sõnul oli probleem ikkagi rahas

Ka suusahüppaja isa Toomas Nurmsalu kinnitas, et Kaareli otsus on lõplik. "Šõud tehakse tsirkuses. Kaarel on oma otsuse teinud. Miks peaks ta seda enam muutma?"

Nurmsalu aga kaaluprobleemi üle ei tähtsustaks. "See küll põhiprobleem pole. Muidugi, eks kõik suusahüppajad võtavad suvel kaalus juurde, aga number üks probleem see kindlasti polnud."

"Otsisime erinevalt suusaliidust sponsoreid aastaringselt. Me ei näinud sedasi (ilma rahata - toim) - nagu suurem osa meie suusasportlastest on viimased kümme aastat tegutsenud - jätkamisel mõtet. Tegime projekti, mida oleks olnud mõtet elluviima hakata vaid juhul, kui kõik toiminuks 110-protsendiliselt," selgitas Toomas Nurmsalu.

Nurmsalu, kelle karjääri suurimaks saavutuseks jäi tänavune Holmenkolleni MK-etapp, kus eestlane sai 6. koha, jätkab sügisel õpinguid majanduse erialal, kus tal üks aasta on juba seljataga.