24-aastase Võru suusaklubi liikme järgmine etteaste on ligi kuu aja pärast Kanada Canmore’is MK-etapil. Seal on 23. jaanuaril kavas klassikatehnika- ja 26. jaanuaril vabatehnikasprint.

“Otsustasime, et tuleb minna ka Kanadasse, vastasel juhul läinuks võistluspaus liiga pikaks,” ütles koos Peeter Kümmeliga Canmore’is startiv Saarepuu.

Kuni uue aasta alguseni harjutab Saarepuu mõõdukalt, vaid kord päevas. 1. jaanuarist uhab ta Austrias Ramsau keskmäestikulaagris taas täie tambiga.

Kuigi Saarepuu võitis 22. detsembril Otepääl Kümmeli ja Priit Naruski ees vabatehnikasprindis koduse meistritiitli, ei pannud sõidukiirus teda hõiskama.

“Enesetunne oli normaalne, aga kõik sõidud läksid raskelt,” lausus Saarepuu. “Canmore’is saan võistluskiirust timmida. Parimas löögihoos tahaksin olla 9. veebruaril Otepää MK-etapil.”

Ka naiste sprindi meistritiitel võitis Võru suusaklubi esindaja: Kaija Udras edestas finaalis eelsõidus parimat aega näidanud Tatjana Mannimat ja Laura Rohtlat. Eelsõidus nii Udrasele kui ka Mannimale ligi viie sekundiga kaotanud Piret Pormeister poolfinaalis ei startinud.