SVT kodulehel avaldatud loo "Mitmel Salt Lake City olümpiamedalistil olid liiga kõrged verenäidud" pildiallkirjal seisab kirjas "Jaak Mae, Salt Lake City pronksmedalist, on üks neist, kellel olid liiga kõrged verenäidud".

SVT on saanud Jaak Maelt ka kommentaari. "Ma ei oska kommenteerida numbreid paberil, mille päritolust ma midagi ei tea. Vaid FISil on õiged andmed. Mul pole rohkem midagi öelda," olevat Jaak Mae lausunud.

Dokumentaalfilmi loojatel olevat unikaalne materjal, mille kohaselt mitmed suusatajad Soomest, Venemaalt, Valgevenest, Eestist, Šveitsist, Norrast, Saksamaalt ja Austriast olevat Salt Lake City's ülikõrgete, napilt piiri peal olevate verenäitudega võistelnud.

FIS pani enne Salt Lake City olümpiat paika hemoglobiini piirmäära veres. Lisaks Jaak Maele olevat piiri lähedal või seda ületanud ka norralane Anders Aukland, kes võitis kulla 4x10km teatesõidus, kirjutab SVT.

Itaalia dopinguküti Alessandro Donati sõnul oli Auklandi verenäit võrreldes varasemaga Salt Lake Citys liiga kõrge. "Auklandi näit on 17, varasemalt on see jäänud aga 14,6 ja 14,7 piiresse. Tegemist on liiga suure vahega, mis näitab, et suure tõenäosusega on kasutatud dopingut," lausus Donati SVT-le.

Lisaks olevat kõrged näidud olnud ka 2003. aastal dopinguga vahele jäänud soomlannal Kaisa Varisel ning Salt Lake City dopingutestis põrunud Johann Mühleggil.