A-finaali valitsesid norrakad — võitis Eldar Rönning (aeg 3.32,5) John Kristian Dahli (+0,1) ja Ola Vigen Hattestadi (+0,5) ees. Võitjale 12,7 sekundiga kaotanud Kümmeli ees lõpetas ka rootslane Emil Jönsson (+11,3).

“Õnne peab ikka olema, muidu ei jõua kuhugi,” kommenteeris Kümmel ETV-le oma A-finaali pääsemist. “Jõudu täna oli, kuid finaalis läks ikkagi väga raskeks. Maksimum oleks täna olnud ehk neljas koht.”

Kümmel oli esimeses poolfinaalis saanud neljanda koha — teda edestasid rootslane Emil Jönsson, norrakas John Kristian Dahl ja kanadalane Devon Kershaw. Timo Simonlatser leppis selles sõidus viimase kohaga Axel Teichmanni järel.

Kümmel sai A-finaali tänu sellele, et eestlast edestanud Devon Kershaw kukutati rajal võistlusmääruste rikkumise eest B-finaali. Väidetavalt oli kanadalane sõitnud üle kahe raja ja sai seetõttu karistada.

Simonlatser lõpetas hiljem B-finaali viimasena ja sai kokkuvõttes 12. koha.

Rönning lausus pressikonverentsil, et muutis sõidu ajal ise plaani. Lõpukiirendusel tundis ta, et talle oli konkurentidega võrreldes rohkem püssirohtu jäänud, mille ta suutis edukalt ära kasutada. Teisena lõpetanud Dahli sõnul polnud ta MK-etapi võidule kunagi nii lähedal seisnud, kuid teine koht valmistas ka palju rõõmu. Dahli väitel olid tal suusad väga head ning seetõttu püüdis ta mitmel korral rünnata, kuid võitja peale hammas ei hakanud.

Kolmandana lõpetanud ja sprindi MK-sarjas teiseks tõusnud Hattestad lausus, et oli nädal enne võistlust haige ja oli eesmärgiks seadnud veerandfinaalist edasipääsu. Poodiumikoht oli mehele meeldivaks üllatuseks.