"Tegime üllatuse ära. Olen väga rahul," sõnas Kümmel.

Tõsi, finaali pääses Eesti paar üle noatera, sest pool kilomeetrit enne oma poolfinaali lõppu olid meie mehed alles kaheksandad-üheksandad. Olukorra päästis kolme konkurendi viimasel laskumisel kukkumine, mis kergitas viimast vahetust sõitnud Kümmeli hetkega kolm kohta kõrgemale.

Finaalis pidas duo liidrite grupis vastu neli esimest vahetust, ent nii Ränkeli kui Kümmeli otsustava etteastega langeti viimaseks ehk kümnendaks.

"Finaalis tundus pärast minu teist vahetust, et väike varu jäi viimaseks ringiks veel sisse. Ankruvahetuse alguses tundusidki kolmas ja neljas koht üsna püütavad, aga siis sai jõud otsa," selgitas Kümmel.

Kas Kümmel on nõus ka sprindikoondise peatreeneri Christoph Schmidiga, kes ütles, et tänane finaali jõudmine näitas mõlema mehe arengut võrreldes mullusega? "Sprinditeade näitab sprinteri baasvõimeid ning selles suhtes usun, et edasiminek on olemas küll."

Eesti suusatamise hetkeseisu kohta ütleb Kümmel nii: "Ma arvan, et hinnangu annab rahvas. See, mida sportlane ütleb, pole nii oluline. Ehk pole meil hetkel lihtsalt nii palju andekaid mehi, kes suudaks läbi lüüa? Kõiki MK-etapil 30 piirimaile jõudmisi võib minu arust Eesti sportlaste jaoks kordaminekuteks lugeda."

Kümmel tõdeb, et tippudega võrreldes on üsna suur vahe just ettevalmistuses, ent lisab: "Mina saan hakkama. Teiste koondislaste kohta peab neilt endilt küsima."