Autod vuravad suusastaadioni vahet, et ka üks lumemahukamaid objekte piisava paksusega lumevaiba saaks. Vähem kui nädalaga loodaval areenile on võistlema saabumas 18 riigi suusatajad, teatab Otepää MK-etapi kodulehekülg.

Radade ülem Tõnu Kinks hoiab kahes tootmispaigas töös veel kokku kaheksat lumekahurit, et järgmise etapina asuda rada pikendama 3,75 kilomeetrini. Pühapäevasel sprindivõistlusel mõjutab pikaaegne lumepõud meeste ringi, kus 1,5 km asemel läbitakse 1,2 km.

Staadionilt sõidavad kaks korda läbi nii mehed kui naised, seega pealtvaatajate jaoks midagi kaduma ei lähe.

Staadionile on kerkinud juba ka mitmed erinevad telgid ning mööda ei saa vaadata ka tegevusest, mis veel nädal tagasi oleks naerma ajanud — tribüünidelt tuleb rookida üleliigset lund.

Viimase seisuga on Otepääl võistlemas 18 riigi — Soome, Rootsi, Norra, Taani, Saksamaa, Poola, Tšehhimaa, Slovakkia, Sloveenia, Austria, Šveitsi, Itaalia, Prantsusmaa, Venemaa, Ukraina, USA, Läti ja Eesti sõitjad. Sapporo MM-võistluste eel on Eestisse sõitmist oluliseks pidanud kogu koorekiht — meestel on MK-sarja hetke 20-st paremast Otepääl kohal 19 (eemale jääb esialgse ülesandmise põhjal vaid Petter Northug) ja naistel 20-st edukamast 16 (Otepääl ei näe Katerina Neumannovat, Riitta Liisa Roponeni, Arianna Follist ja Natalaja Matvejevat).

Otepää suusarajad avatakse tavasuusatajate jaoks alles pärast MK-etappi.