Korralduskomitee esimehe Jaak Mae sõnul on esindatud kõik tuntud suusariigid. „Praeguseks oleme saanud ülevaate saabuvate tiimide suurustest ning ettevalmistused nende vastuvõtmiseks sujuvad plaanipäraselt. Nimeliselt selguvad võistlejad 9. jaanuariks. Siis saame ka öelda, milliseid tippsportlased tänavu Tehvandi Spordikeskuse suusaradadel võitjad selgitavad,“ lisab Mae. Kõige suuremate tiimidega saabuvad venelased, norrakad ja rootslased.

Nädala lõpuks ennustavad ilmajaamad Lõuna-Eestisse miinuskraade ja ka lumesadu. See võimaldab Tehvandi Spordikeskusel jätkata radade ette valmistamisega, mida on seni seganud plusskraadid.

Lisaks Otepääle on lumepuudus kimbutanud ka teisi Maailmakarikasarja etappe. Näiteks peeti avavõistlus Norras Beitostoeleni asemel Lillehammeri lähistel Sjusjoenis. Põhjuseks erakordselt soe sügis, mis ei võimaldanud piisavaid ettevalmistusi teha.

Ilm häiris ka neljanda etapi korraldamist Davosis, kus vaid loetud päevad enne võistlusi otsustati sündmus läbi viia lühendatud radadel. Õnneks tuli ilmataat neile aga siiski appi ning lund lisandus piisavalt võistluste organiseerimiseks täismahus.

MK sari koosneb hooajal 2011/2012 järgmistest etappidest: Sjusjoen (NOR), Kuusamo (FIN), Düsseldorf (GER), Davos (SUI), Rogla (SLO), Milano (ITA), Otepää (EST), Moskva (RUS), Rybinsk (RUS), Nove Mesto (CZE), Szklarska Poreba (POL), Lahti (FIN), Drammen (NOR), Oslo (NOR) ja Falun (SWE). Loetelule lisandub Tour de Ski programm.