Laupäeval sõidetakse eraldistardist klassikadistantsid 5 km ringil (naised 10 km, mehed 15 km), pühapäeval toimub Tehvandi uuenenud suusastaadionil klassikatehnikas sprindivõistlus.

Kaheksandat korda Otepääl toimuvale jõuproovile on oodata 25 riigi suusatajaid. Kaasa teevad ka MK-sarja üldliidrid Lukaš Bauer ja Virpi Kuitunen.

“Tänaseks on valminud rajapõhi kogu 5 km ringil, kunstlumega on kaetud ka sprindirajad ja staadion. Parandustööde tegemiseks on lund ka varus. Ilmaprognoosi kohaselt jäävad päevased temperatuurid nulli ümber, kuid vahele tulevad ka külmad ööd, mis aitavad säilitada olemasolevat rajapõhja,” selgitas korralduskomitee esimees Alar Arukuusk. Toimuvad ka kõik muud MK-etapiga seotud väljakuulutatud üritused.

Oma osavõtust on teatanud 25 riiki, varem pole nii palju koondisi Otepää MK-etapil osalenud. Eelülesandmise põhjal on stardis Tour de Ski võitmise järel võistluspausi pidanud Lukaš Bauer (Tšehhimaa) ja rootslanna Charlotte Kalla. Osalevad kõik eelmisel aastal Otepääl võidutsenud suusatajad — Axel Teichmann (Saksamaa), Justyna Kowalczyk (Poola), Jens Arne Svartedal (Norra) ja Virpi Kuitunen (Soome). Kodupublik saab kaasa elada Andrus Veerpalu ja teiste eestlaste esinemisele.

Kõik Tehvandi Spordikeskuse rajad on tavakasutamiseks suletud 6.-11. veebruarini.