Praeguseks on  ennast võistlusele registreerinud 206 sportlast 21-st riigist. Sel aastal on ühtlasi tegemist ka juubelihõngulise suusashow-ga, sest Otepääl  korraldatakse rahvusvahelist võistlust kümnendat korda.


Korralduskomitee esimees Alar Arukuusk vaatab tagasi möödunud aastatele ja nendib, et tänane otsus võistlust korraldada oli väga lihtne, sest talve, kus kümme päeva enne võistlust lumeolud nii head on, ei ole veel ette tulnud.

"FIS Continental Cupi suusahüppevõistluse ja kahevõistluse organiseerimise tõttu on korraldajatel küll tööd rohkem, kuid MK-etapi korraldamine selle arvelt kindlasti ei kannata. Pigem võib öelda, et tänu kahele eelnevale võistlusele on mõned asjad plaanitust varem korras," räägib Arukuusk suursündmuse ettevalmistusest.
 
Kuigi lumepuudust ilmaprognoosi kohaselt sel aastal pelgama ei pea, on siiski varutud ka 1000 m3 kunstlund.
 
Suusatajaid ootavad järgmisel nädalavahetusel suurepärased rajad ja maksimaalne võistlusprogramm klassikasõidu ja sprindiga. Pealtvaatajatele pakub kaasaelamislusti ka rahvusvaheline lumelauavõistlus Otepää BIG AIR  2010.
 
Viessmann FIS World Cup Cross Country Otepää etapi korraldajaks on SA Tehvandi Spordikeskus koostöös peasponsoritega Swedbank ja ERGO Kindlustus.