"Lumevõrkpall kogub maailmas aina enam populaarsust ja Otepää MK-etapp on suurepäraseks võimaluseks, kus seda spordiala ka Eesti publikule lähemalt tutvustada. Rahvusvahelist karikasarja on lumevõrkpallis peetud juba paar aastat ning ala on avaldanud ka soovi jõudmaks olümpiamängudele," rääkis Otepääl toimuva lumevõrkpalli peakorraldaja Urmas Piik.
Sel hooajal kuulub Euroopa Võrkpalli Konföderatsiooni (CEV) hallatavasse karikasarja seitse etappi, esimesed Euroopa meistrivõistlused lumevõrkpallis toimuvad 2019. aastal.

Otepääl on kavas kaks lumevolle matši. Eesti – Läti maavõistluses lähevad Rain Raud ja Karl Jaani vastamisi rannavõrkpalli maailma edetabelis 39. kohal oleva Läti paari Rihards Finsters/Edgars Točsiga. Raud ja Jaani on tulnud 2014. ja 2015. aastal Eesti rannavõrkpalli meistriteks, lisaks on Jaanil ette näidata kuldmedal 2010. aastast, mil tema paariliseks oli Rivo Vesik, ja mullusest, kui ta mängis Kristo Kolloga.

"Lumevolle näol on tegemist väga vinge alaga. Ilmselt rannavõrkpallis on vastased meist tugevamad, aga anname endast parima, et neile lumevõrkpallis kõva lahing anda," lausus Jaani.

Pärast maavõistlust Lätiga on järg sõumängu käes, kus teiste seas astuvad üles Calgary olümpiamängude kahevõistluse pronksmedalist Allar Levandi, tema kauaaegne koondisekaaslane Ago Markvardt, armastatud spordikommentaator Kalev Kruus ja temaga koos jalgpalliülekandeid kommenteeriv Eesti Võrkpalli Liidu turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Vara ning endine raadio- ja teleajakirjanik ja praegune Kaitseväe teavituskeskuse produtsent-toimetaja Kerli Dello.

"Mängu ajaks kinnitatame võistkonna kaptenitele (Kruus ja Vara) ka mikrofonid, et anda pealtvaatajatele lustakas ülevaade sellest, kuidas lumevollet mängida on. Kindlasti tahame ürituse raames kaasata ka publikut," rääkis Piik.

Otepää MK-etapi peakorraldaja Jaak Mae tunneb rõõmu, et Eesti talispordi suurima võistluse programmist leiab sel aastal ka võrkpalli. "Mõtte sain ühelt rahvusvaheliselt seminarilt, kus ürituste korraldajad tutvustasid erinevaid ideid, mida nad on oma programmidesse kaasanud. Rääkisin sellest Eesti Võrkpalli Liidu presidendile ja ta tuli kohe hea meelega kaasa," lausus Mae. "Võrkpallil on nii tubli fännibaas ja usun, et näeme neid Otepääl nii lumevõrkpalluritele kui ka murdmaasuustajatele kaasa elamas."

Lumevolle on reeglitelt sarnane rannavõrkpallile, ent mõningad erinevused siiski on. Nimelt mängitakse geimid 11 punktini ja mängijad peavad kandma jalanõusid, milleks tavaliselt valitakse jalgpallijalatsid. Samuti on matšidel vaid üks kohtunik.

Eestis on lumevollet mängitud varemgi, kui 1999. aastal Pirita rannas toimunud turniiril võidutsesid Argo Arak/Margus Niinemägi ja Ela Lillemaa/Tiina Talv.