Alates reede, 23. jaanuari hommikust kuni võistluste lõpuni pühapäeval, 25. jaanuaril on tavaliikluseks suletud Tehvandi tänav Tehvandi ristist kuni Tehvandi spordikeskuseni. Liiklemine sellel lõigul toimub ainult lubade alusel. VAATA KAARTI
.

Erinevalt möödunud aastatest on Valga maantee tänavu liikluseks avatud mõlemas suunas. Liiklust reguleerivad liikluskorraldusvahendid.

Otepää linnas asuvates võistluste parklates saab autosid 24.-25. jaanuaril parkida ainult lubadega. Pühajärve tee ja Valga maantee vahelistel teedel ning tänavatel on parkimine keelatud. Kõik valesti parkinud autod teisaldatakse.

Otepää läbiümbruses saab võistluste toimumise ajal parkida tasuta vastavalt saabumissuunale ja vastavalt politsei korraldustele. Tasuta parklad asuvad Tartu maanteel alajaama vastas parklas, Rõngu maanteel Hundisool ja Valga maanteel Ansomäe lasketiiru tee sissesõidul.

Alajaama ja Hundisoo parkla ning Otepää keskväljaku vahel liiguvad tasuta bussid, millega saavad auto parkinud pealtvaatajad suusastaadioni lähistele.

Politsei soovitab võistlusi vaatama tulevatel inimestel varuda aega ja kannatust. Võimalikesse viimase minuti ummikutesse sattumise vältimiseks võiks kohale tulla veidike varem. Kindlasti tuleks jälgida liikluskorralduslikke teeviitasid ja ajutisi liiklusmärke ning tähele panna ja täita politseiametnike korraldusi.

Otepää konstaablijaoskonna juhtivkonstaabel Jaanus Kokkonen paneb pealtvaatajatele südamele, et ebameeldivate üllatuste vältimiseks tuleks oma kaasavõetud varaga hoolikalt ümber käia. ”Oma väärtuslikke esemeid ei tohiks sõidukitesse nähtavatesse kohtadesse jätta. Võistluskohas tuleks rahakott, mobiiltelefon ja võtmed hoida suletud taskutes, ” soovitab Kokkonen.

Avaliku korra tagamisele ja liikluse korraldamisele Otepää vallas on kaasatud politseiametnikud Lõuna Politseiprefektuurist, Julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse töötajad, Läti politseinikud, piirivalvurid, politseikadetid ja abipolitseinikud.