Eesti Curlingu Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on see Eesti jaoks erakordne võimalus, sest tippmängijaga koostöös on hea võimalus leida uusi curlingutalente. “Vaatame täna lahtiste silmadega ringi, et leida curlingule järelkasvu. Eesti on traditsiooniliste curlinguriikidega võrreldes alles noor curlinguriik ja meie sportlaste pink seetõttu lühike. Kindlasti tasub tulla ja ennast proovile panna, sest ei ole just igapäevane, et olümpiavõitja näpunäidete järgi on võimalik alaga tutvust teha,” julgustas Vakra osalema.

Kaitlyn Lawes on Eestis Rahvusvahelise Curlingu Föderatsiooni “Olympic Celebration Tour” programmi raames, mille eesmärk on curlingu tutvustamine. Olümpiavõitja on Eestis curlingut õpetamas perioodil 16.-19. märts.

Neljapäeval, 16. märtsil saavad Tondiraba jäähallis curlinguga tutvust teha koolilapsed ja päev kulmineerub koolidevaheliste meistrivõistlustega. Laupäeval, 18. märtsil saavad olümpiavõitja juhendamisel ala proovida kõik soovijad. Pühapäeval, 19. märtsil kell 10-13 on kõigil võimalus võtta osa nn curlingu pühapäevakust, kus algajatel on võimalus ka olümpiavõtjaga ühte tiimi sattuda. Kõik üritused leiavad aset Tondiraba jäähalli curlingu areenil ja osavõtt on tasuta.

Kaitlyn Lawes tõusis curlingumaailma tippu 2008. aastal, olümpiavõiduni jõudis ta kuus aastat hiljem Sotšis.