"Kolmapäeva lõunal tuli mulle kõne, mis oli mõneti šokeeriv, helistas minu usaldusisik dr Virve Vask ning ütles, et homme hommikul (neljapäeval) ootab Ida-Tallinna Keskhaiglas seljakirurg dr Taavi Toomela (kes omakorda oli konsulteerinud dr Madis Rahu ja dr Mihkel Mardnaga) ja soovib selgitada olukorda ja operatsiooni võimalusi," kirjutas Nurmsalu oma blogis.

"Oi joppenpuhh oli esimene tunne, käed hakkasid värisema, süda kukkus vastu kannakõõluseid ja pea oli tühi, mis tühi. Mis nüüd saab? Neljapäeval sinna minnes sain teada, et tegelikult oli diskil üks tükk ära murdunud ja see oleks kasulik sealt eemaldada, kuna nii on taastumine kõige kiirem."

"Reede hommikul olin kell 7.00 Ida-Tallinna keskhaiglas ja umbes kella 9 paiku tõmmati mind "knock outi". Ärgates seda tükki seal enam polnud. Esimesena teretas mind dr Taavi Toomela ise ja küsis esimese küsimusena, et millal sul see mingi neljamäeturnee oligi. Suunurgad olid paugust nagu Grinchil ja tuju hea. Loomulikult ei tähenda see veel seda, et ma sinna lähen, kuid lootus kiireks paranemiseks on olemas."

"Laupäevane päev oli küllaltki valurohke kuna see on esimene päev, kui narkoos on ilmselt täielikult organismist väljas. Tänane päev on juba väheke parem," kirjutas Nurmsalu pühapäeval.