Heiberg andis hiljuti kommentaare Norra telekanalile NRK2-le, et asjasse on seotud mitu advokaati ning ROK on sunnitud hoidma madalat profiili. Nagu Norra meediale, ütles Heiberg ka Delfile ja Eesti Päevalehele, et Rahvusvahelise Spordiarbitraaži otsust oodatakse kolme kuni kuue kuu jooksul.

"Vähemalt nii me arvame. Me ei tea seda kindlalt, vaid loodame. Võib ka kauem minna," ütles ta. Heiberg ei saanud kinnitada sedagi, et asi üldse arbitraažkohtus on.

Küsimusele, miks ei taha ROK kinnitada, et asi on spordikohtus, ütles Heiberg: "Seepärast, et me tahame sportlast kaitsta. Me ei saa midagi öelda seni, kuni teame kindlalt, kas tema proov oli positiivne või negatiivne. Kui positiivne, siis oleme sunnitud selle avalikustama."

Heibergi sõnul pole ta juhtumiga väga lähedalt seotud, vaid tal palus asja uurida Norra ajakirjandus. "Nemad teadsid sellest rohkem kui mina. Ma ei olnud seda juhtumit jälginud," ütles Heiberg, kes ei saa nimetada ka oma kolleege, kellelt ta Šmigun-Vähi juhtumi kohta küsis.

Heiberg nõustus, et asja niivõrd kaua salajases hoidmine, ilma et kohus või ROK midagi kinnitaks, on kahtlane. "Tõepoolest on, aga nii need asjad praegu on. Kogu see juhtum liigub edasi väga aeglaselt," sõnas ta.

Heiberg on ROK-i liige alates 1994. aastast. Ta oli 1994. aasta Lillehammeri olümpia korralduskomitee president, kuulus ROK-i täitevkomiteesse aastatel 2003-2011, marketingi komisjoni juhtimisse 2001-2014 ning olnud tihedalt seotud erinevate taliolümpiate koordineerimisega, sealhulgas ka 2006. aasta Torino olümpiaga, kus Šmigun-Vähi kaks kulda võitis. Alates 2014. aastast kuulub ta ROK-i auditikomisjoni.