„Otsustasin tulla Tartu Maratonile, kuna jäin Falunisse sõitvast Norra MM-koondisest välja,“ ütles Rönning eile intervjuus Tartu Maratoni pressiteenistusele. „Hooaja algus oli mul halb, jäin Novembris haigeks ja selle tõttu ei ole sel aastal MK-etappidel kõrgeid kohti saanud“.

Rönning pole kunagi varem Tartu Maratonil sõitnud, kuid on kahel korral triumfeerinud Eesti publiku ees Otepää MK-etapil – 2008. aastal oli ta võiduks klassikasprindis, 2011. aastal aga 15km klassikasõidus.

„Olen oma Norra kolleegidelt kuulnud, et Tartu Maraton on suurepärane sõit, kus on palju publikut ja hea rada,“ lisas Rönning. „Mul on Otepäält väga head mälestused ja Eestis mulle meeldib."

Lisaks 11-le MK-etapi võidule on norralase kontos ka neli maailmameistritiitlit. Neljal järestikusel MM-il aastatel 2007-2013 on Rönning kuulunud võidukasse Norra teatenelikusse. 2011. aastal Oslos noppis ta 15 km klassikasõidus hõbeda.

Suuri võite Wordloppeti sarjas kuulsal norralasel veel pole. Parim tulemus pärineb tal 2013. aastast, kui ta oli kodusel Birkebeinerrennetil teine. Viimane maraton pärineb tal aga möödunud aastast, kui ta lõpetas Vasaloppetil 12. kohaga.

Rönning lisas, et pole konkurentide nimekirjaga veel tutvunud ja täpset taktikat paika pannud, kuid läheb laupäeval rajaga esimest korda tutvuma. Rönningu suurimateks konkurentideks võib hetkeseisuga hinnata tema enda klubikaaslasi norralasi Anders Myrlandi ja Martin Hammerit. Lisaks ka valgevenalast Alekesi Ivanovi ja loomulikult Eesti esinumbrit Algo Kärpi.

43. Tartu Maraton toimub 15. veebruaril.