Mis veel toimub lisaks suusatamisele?

Otepää MK-etapil on esmakordselt rahva rõõmuks kavas suusapolka, mille õppimine on jõukohane igale pealtvaatajale. „Nii kui suusapolka idee pakkusime, läksid peakorraldaja Alar Arukuuse silmad särama,” rääkis meelelahutusliku poole eest hoolitseva Eventmastersi üksuse juht Kaie Mamontov. „Eestlane on polkarahvas, loodame, et tants läheb massidesse, liigutused on lihtsad ja kõigile arusaadavad,” lisas Mamontov.

Suusasõbrad saavad juba enne Otepääle sõitu Youtube’is ringleva suusapolka videoga tutvuda. Sama lõiku näidatakse ka staadionil, lisaks ergutavad publikut kaasa tantsima Rocki tantsutüdrukud.

Samuti toimuvad kõik tavapärased üritused — reedel suusaliidu presidendi Toomas Savi vastuvõtt, laupäeval korraldajate ja külaliste suusapidu ning Sky Plusi pidu. Avatseremoonial pakub emotsionaalseid kaadreid ETV, kes on kokku kogunud kümne aasta meeleolukamad hetked. MK-võistluste tule süütab Jaak Mae, lipu heiskab Andrus Veerpalu.

Kas pileteid jätkub?

Pääsmeid on veel rohkesti saada — kuigi ka eelmüügist on võimalik pi­leteid soetada, ostab enamik hu­vilisi pääsme korraldajate sõnul võistluspäe­val staadionilt. Kahe päeva käe­pael maksab 200 krooni, alla 18-aastastele lastele ja pensionäridele 100 krooni. Pere käepaela saab kät­te 400 krooniga ning sellega pää­sevad kaheks päevaks suusatamist kaema kaks täiskasvanut koos las­tega. Väiksematele lastele on sissepääs tasuta.

Käepaeladega pääseb nii staadionile kui ka radade äärde. Kui on taht­mist istuda peatribüünil, tuleb osta kaks korda kallim käepael. Lisaks on kõiki pileteid võimalik soetada ainult pühapäevaks.

Kuhu parkida?

Otepää linnas võib autosid parkida ainult selleks ette nähtud parklatesse, osta tuleb parkimisluba. Lin­na­südamest kaugemal on ka ta­suta parklad, tänavatele parkida ei tohi.

Mis ilma on oodata?

Eesti meteoroloogia- ja hüdroloogiainstituudi kodulehel avaldatud ennustus lubab ööks vastu laupäe­va 6–8 miinuskraadi, päevaks aga -5 kuni -3 kraadi. Pühapäevaks lu­batakse juba plusskraade.

Laupäeval (24.01) sõidetakse Otepääl eraldistardist klassikadistantsid 5 km ringil (naised 10 km, mehed 15 km), pühapäeval toimub Tehvandi suusastaadionil klassikatehnikas sprindivõistlus.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes