“Olen jõudnud ikka, kus alla võidu pole mõtet mõeldagi,” selgitas Torino olümpial ebaõnnestunud Narusk, kirjutab Eesti Päevaleht. “Muidu võiks valida mõne teise ala… Mu vastupidavusnäitajad peaks sprindiks olema väga head ja kui nüüd kiiruse juurde saab, võib kõlava eesmärgi saavutamine hea õnne korral võimalikuks osutuda.”

“See on fakt, et olen praegu kiirem kui varem,” lisas suusataja. “Ei tea ainult, kas see kohe avavõistlusel peegeldub, kuna suuskadel on seni õnnestunud veel vähe kiirustreeninguid teha.”

Eesti suusakoondise juhendaja Mati Alaver möönis, et Naruski poolt julgelt välja öeldud tänavune siht “on kindlasti väga kõrge”.

“Aga kui mul oleks valida, kas töötada suurte eesmärkide või madalat profiiti hoidva sportlasega, eelistaksin loomulikult esimest,” sõnas Alaver.

Laupäeval osalevad Düsseldorfi MK-etapi individuaalses sprindis seitse Eesti suusatajat: Priit Narusk, Anti Saarepuu, Peeter Kümmel, Erkki Jallai, Piret Pormeister, Tatjana Mannima ja Kaili Sirge. Pühapäevases sprinditeates asendab Erkki Jallaid ühes Eesti teatemeeskonnas Timo Simonlatser.

ETV teeb mõlemal päeval Düsseldorfist otseülekanded — laupäeval algusega kell 16:05, pühapäeval kell 13:50.