Tiirus kahel lasul eksinud ja ajaga 12.32,2 lõpetanud Wagner edestas teisi medalivõitjaid Pavla Schornat (Tšehhi) ja Irina Kudrinskajat (Venemaa) vastavalt 2,6 ja 29,4 sekundiga. Tšehhitar tegi kolm, venelanna kaks möödalasku. Samuti kahel lasul eksinud tiitlikaitsja Svetlana Krykunchuk (Ukraina; +30,1) jäi napilt neljandaks.

Eestlannadest oli parim Kadri Lehtla, kes kaotas võitjale 51,6 sekundiga ja sai kaheksanda koha. Tihedas konkurentsis jäi viies koht vaid 1,3 sekundi kaugusele. Ainsa möödalasu tegi Lehtla püstitiirus.

Kristel Viigipuu pidi käima kolmel trahviringil ja sai kümnenda koha (+1.01,2).

Kelly Vainlo päralt jäi 25 naise konkurentsis eelviimane koht.

Naisjuunioride sprindi võitis eile ka Venemaa võidukasse segateatetiimi kuulunud Leisan Biktaševa ajaga 13.07,4. Talle järgnesid Julia Žuravok (Ukraina) 17,2 ning Margarita Jarostova (Venemaa) 23,6 sekundi suuruse kaotusega. Biktaševa pidi käima neljal, teised medalivõitjad kahel trahviringil.

Eesti neidudest oli Johanna Talihärm parimana kümnes (+1.28,4; 3). Tuuli Tomingas sai 12., Meril Beilmann 16., Regina Oja 17., Daria Jurklova 21. ja Kristiina Uusna 28. koha. Võistejaid oli 29.

Eesti laskesuusatamiskoondise peatreeneri Māris Čakarsi sõnul pole koondislased suviseks võistluseks spetsiaalselt valmistunud.

„Kuna tegemist on kodus toimuvate võistlustega, siis loomulikult on soov kõigil hästi esineda,” ütles ta. „Treenerina oleks soovinud medaleid, aga võistlus jätkub veel ka homme. Vaatame ära, mis homne toob, siis saame lõppkokkuvõtte teha.”

Homme, EMi viimasel võistluspäeval on Haanjas kavas viitstardiga jooksud. Võistluspäev algab kell 11.