"Mitmed mõtted on jõudnud juba peast läbi käia. Kuld oli ju tegelikult nii lähedal, ka hõbe jäi 10 meetri kaugusele...," rääkis Ilves Delfile ja Eesti Päevalehele napp pool tundi pärast pronksmedali teenimist.

Suusarajale liidrina läinud Ilves kaotas lõpuks võitjale Tomas Portykile 5,4 sekundiga, hõbedane Terence Weber jäi aga vaid 0,3 sekundi kaugusele. "Napid vahed olid esikolmikul tõesti, aga tuleb rahul olla, et pronkski ära tuli. Sõitsime sisuliselt terve distantsi koos, aga siis läks Portyk viimasel tõusul ära. Ise hoidsin veel pikalt hõbedast positsiooni, aga viimasel laskumisel libises sakslane mööda. Positiivne on aga see , et minu selja taga olid vahed juba üle 40 sekundi," analüüsis Ilves.

Kui tavadistantsil langes Ilves esikohalt seitsmendaks, siis täna oli kukkumine väiksem. "10 kilomeetri peal oli tunne tõesti kehv. Täna oli aga rada kiirem ja ise tundsin ka end paremini, seetõttu suutsin ka kauem tempos püsida. Kui kaks päeva tagasi läks suusarajal sisuliselt kõik valesti, siis täna oli kõik hea - nii suusk, enesetunne kui rada. Nüüd jääbki ainult kripeldama, et ka tavadistantsil medalit ära ei suutnud võtta."