Kusjuures Kümmeli kaotus parimale, norralasele John Kristian Dahlile oli vaid 1,28 sekundit – vähem kui kunagi varem, kirjutab Eesti Päevaleht.

Aga edasine kulges Kümmelile paraku tänavu harjumuspäraseks saanud stsenaariumi järgi – oma veerandfinaali kuuendana ehk vii­masena lõpetanu jäi pääsust poolfinaali väga kaugele.

„Olen pet­tunud, sest enesetunne polnud halb ja lubanuks 26. kohast kindlasti enamat,” tõdes Kümmel.

Erinevalt eelmisest hooajast pole Kümmelile sel talvel veerandfinaali jõudmine mingi probleem – ta murdis end 30 parema sekka nii Libereci MM-il kui ka kõigil kuuel MK-etapil, kus on osalenud.

Pikakasvulise jõulise eestlase probleemid algavad aga just mees mehe vastu võitlustega, mis on varasematel talvedel hoopis tema trumbiks olnud.

„Imelik,” möönis Kümmel. „Hooaja lõpus seisab koos treener Bjørn Kristianseniga ees tõsine mõttetöö – tuleb leida vastus küsimusele, miks ma enam veerandfinaalist edasi ei suuda pääseda,” lisas eelmisel hooajal Otepää-etapil A-finaalis suusatanud mees.

Eestlaste suur altminek

Kümmelile ei tundu, et ta teeks veerandfinaalides suuri vigu, aga reaalsus on karm – lõpusirge avanedes pole tal tänavu üldjuhul mingit šanssi. Nagu eilegi.

„Kui mõtlen tagasi eelmistele hooaegadele, on see väga üllatav – varem nägin kõvasti vaeva, et eelsõidust edasi saada, aga kui sain, siis läksin üha paremasse hoogu,” meenutas eilses lumelörtsis enamiku rivaalide eeskujul määrdeta, No Wax suuskadega startinud Kümmel.

Teised Eesti sprinterid läksid kolinal alt, eriti 68. kohaga leppima pidanud Timo Simonlatser, kes kaotas eelsõidu võitjale koguni 15,18 sekundiga. Libereci MM-i seitsmes Anti Saarepuu kosus samal ajal koduses Võrus külmetushaigusest.