Kuna Eesti mäesuusatajad MK-sarjas tavaliselt ei osale, on veidi keeruline aduda, mis tasemel nad parasjagu on. Kõrged kohad madalama taseme võistlustel ega ka FIS-punktid ei anna päris täpset pilti. Õige võrdluse saab ikka tippudega mees mehe vastu võistluses.

Mullu 17-aastaselt Pyeongchangi olümpial suurslaalomis 40. kohta saanud Tormis Laine langetas osalemisotsuse üsna viimasel hetkel. Viimati startis Eesti mäesuusataja MM-il 2015. aastal, toona väliseestlane Warren Cummings Smith finišisse ei jõudnud. Kaks aasta varem lõpetas ta slaalomi 36. kohaga, Sotši olümpial (2014) oli aga koguni 26.

Laine võistleb MM-il üksnes slaalomis, mis toimub 17. veebruaril. Hooaja peaeesmärk on tulevikumehel hoopis Itaalias Val di Fassas toimuv juunioride MM, mis algab kohe pärast täiskasvanute MM-i. Heitluses omavanustega võiks Tiroolis Stamsi suusagümnaasiumis õppiv eestlane olla arvestatav tegija, näiteks eelmisel hooajal oli ta Austria U-18 vanuseklassi esinumber nii slaalomis kui ka suurslaalomis.