Neli põhjust, miks Alaveri arvates Otepää MK-etappi enam võistluskalendris ei ole:

1) Eesti ei ole Rahvuste karikal kümne parema riigi seas

"Nõustun Rahvusvahelise Suusaliidu murdmaajuhi Jürg Capoli põhjendusega, et üheks põhjuseks on Eesti väljajäämine Rahvuste karika kümne parema riigi seast," ütles Alaver Delfile.

2) Puuduvad suusastaarid

"Eestil ei ole oma tähti. Šveitsil on Dario Cologna, kes on samasugune fenomen nagu meie olümpiamedalimehed. Tšehhidel on Lukas Bauer. Itaalia on alati Rahvuste karikal kuue seas ning neil on tohutu teleauditoorium. Sama on ka Saksamaaga."

3) Uute etappide lisamine

"Kolmas põhjus on Kanada etapi ning Sotši eelolümpia korraldamine. Kanada etapp sööb ära kolm naiste ja meeste suusaetappi. Sama teeb ka Sotši. Uute etappide lisamine oli ka FISi ametlikuks põhjenduseks, miks esialgselt planeeritud Otepää MK-etapp ära jääb," kommenteeris Alaver.

3) Suusatamise populaarsuse kasv

"Viimastel aastatel on suusatamise populaarsus tohutult kasvanud. Suur telereiting tähendab, et reklaamijatel on palju suurem huvi. FIS teeb selle huvi rahaks, sõlmides ise sponsorlepingud. Nii garanteeritakse tulu ning vähendatakse riske."

"Raha meelitab kohale ka uued huvilised. Riigid tahavad osa saada. Neil on selleks õigus, sest nad on oma osa populaarsuse kasvamisele andnud sportlaste näol. Lõpptulemus on, et konkurents MK-etapi korraldamises on tihenenud," rääkis Alaver.

Kolm lahendust, kuidas olukord päästa:

Selleks, et FIS pööraks tulevikus pilgud taas Otepää poole, näeb Alaver kolme lahendust: "Eesti suusamaailmas uute staaride teke, kavas oleva MK-etapi väga hea korraldamine ning kümne parima suusariigi sekka jõudmine. Nüüd peame otsustama, milline tee valida."