“Positiivsele poolele kannaksin sel hooajal Mae pjedestaalikoha Otepääl; Veerpalu tagasituleku ning 4. koha Otepääl, kus poodiumist jäi lahutama mõni sekund, ja 7. koha Lahtis, samuti tema edukad uisusõidud; Peeter Kümmeli finaalikoha; Timo Simonlatseri B-finaali võidu; Priit Naruski 11. koha; Aivar Rehemaa kolm korda punktidele jõudmise, kusjuures tema FIS-punkt paranes 10 pügala võrra,” loetles Alaver, kirjutab SLÕhtuleht.

“Negatiivne oli: ebastabiilsus hooaja vältel, et me ei realiseerinud oma võimalusi klassikalises tehnikas, et me ei jõudnud kaks korda pjedestaalile ega saanud viit erinevat meest esikümnesse nagu lootsime; sprinditiimi realiseerimata potentsiaal, mis paistis eriti silma Peeter Kümmeli puhul — ta pääses vaid kaks korda punktidele,” lisab peatreener.

Kui hooajal 2004–2005 lõpetasid viis Eesti meest ja Kristina Šmigun aasta kuumas grupis, siis täna on kuumas grupis vaid vanameister Jaak Mae.

Sellele vastas peatreener: “Eesti on olnud suusatamises alati keskmike hulgas, kuigi mõnel aastal võidetakse kolm olümpiakulda või viis MM-medalit.”