Paraku lõpetas ta eilse kvalifikatsiooni 70. ehk viimasel kohal, kuid treener Magnar Freimuthi sõnul on sellel objektiivsed põhjused.

"Ilm oli ülikeeruline. Kõva tuul ja lumesadu pilve sees. Võistlust lükati poole tunni kaupa kuni viis tundi edasi, lõpetasime päeva alles pool viis õhtul. Ootamine tapab kõige rohkem. Iga poole tunni tagant sätid ennast võistlusvalmis ja lõpus oled nii tühi kui tühi. Jäime nälga, tekkis energiapuudus, lisaks suur sabistamine võistluse eel. Tagatipuks panin mina määrdega alt. Selles osas pean veel rohkem trenni tegema kui Siim," raputas Freimuth endale tuhka pähe.

"Esimeses sõidus oli meil eesmärk aeg kirja saada, mida me ka tegime. Teises läksime andma endast 200 protsenti ja siis ühel momendil jäi rada lihtsalt natuke kitsaks ja tuli diskvalifitseerimine," kirjeldas Freimuth kvalifikatsiooni käiku.

Oma õpilasele Freimuthil midagi ette heita polnud: "Siimul oli esimene suurvõistlus ja esimene start. Ta sõitis oma sõitu. Olgugi, et koht on viimane, ei näita see tegelikult absoluutselt mitte midagi. Saime siit meeletud kogemused. Arvestades, et ainult üks juunior kuuest pääses finaali ja ülejäänud olid kõik kahe sekundi ees, siis see näitab, et meie tase juunioride seas on väga võrdne."

Paalo järgmine MK-start on 10. jaanuaril Andorras. Kanada etapi, mis algab 20. detsembril, jätab ta vahele. Hooaja põhieesmärgiks on Paalol juunioride MM märtsis.