Kokku võistles kõrgetasemelisel võistlusel 73 lumelaudurit, teatas Eesti Suusaliit.

Noorimal Eesti koondislasel, Sulev Paalol, kel täitus möödunud pühapäeval alles 16. eluaastat, ebaõnnestusid mõlema võistlushüppe maandumised. Sulev proovis kvalifikatsioonis kahel korral trikki BS 900.

“Võistlesin täiesti uue varustusega, millega tuleb veel harjuda. Saapad on veel sisse sõitmata ja lauatunnetus selletõttu võõras. Sõiduvõimalust kahjuks enne tänast võistlust ei olnud, kuid sõita ja hüpata on hädasti vaja, et leida peale pikka suvepausi taas lauatunnetus. Londonis võistlesin vigastusega, nüüd väristasin tornis pisut jalga — ei tahtnud kukkuda. Tänase võistluse võib lugeda ebaõnnestunuks, kuid ma ei ole nii suurest hüppest veel kunagi võistelnudki ja seegi on kogemist väärt. Mul on veel kõik ees.”, kommenteeris Sulev enda etteastet.

Koondislased said viimati lumele kuu aega tagasi toimunud Londoni MK-l tulles otse Saas-Fee liustikulaagrist. Nüüd andis tunda pikk lumelt eemalolek ja näha oli, et paljud Alpides treenimas ja võistlemas käinud konkurendid on juba väga hea lauatunnetuse leidnud.

Mark Duubasel õnnestus siiski sooritada üsna keeruline Backside 900 ning teisel hüppel BS 720. “Hüppeliiges annab veidi veel tunda. Maanduda oli täna päris valus, kuna hüpe viskas kõrgele ja selle kõrguse jaoks oli nõlv tegelikult laugevõitu — sellepärast hoidsin veidi tagasi, kuid jäin siiski enda hüpetega rahule.”

Mario Visnapil õnnestus koos treeninghüpetega maanduda kuuest hüppest vaid üks. “See on mu elu kõige kehvem FS 900, mille täna tegin. Hea, et niigi läks. Peaksin saama 200 hüpet mäel, et siin ennast praegu tegijana tunda. Kuu aega pole sõita saanud ja eilse ning tänase treeninguga ei leidnud kuidagi seda head tunnet, mis oli Saas-Fee laagris juba olemas. Nüüd jääb loota, et Lõuna-Soomes Talmal avatakse lumelauapark ja enne Grenoble MK etappi detsembri alguses saan korralikult hüppelt piisavalt harjutada.”

Võistlustel koondist toetamas käinud Suusaliidu lumelaua ala juht Karel Kangro nentis, et üldine sõidutase oli võrreldes Londoniga tunduvalt kõvem. Soomlased olid vahepeal laagerdanud liustikul ning võistelnud rennisõidus. Esimese 30 sees olid kõik 10 soomlast, kes kohale tulnud, nende seas maailma parimad big airi hüppajaid Peetu Piiroinen ning rennisõidu viimase MK etapi võitja Janne Korppi, kes viis ka võidu koju nüüd Stockholmist.

“Minu hinnangul on sõidutase esimese 30 seas väga ühtlane. Seda näitab ka see, et Janne Korppi oli Londonis napilt esikolmekümnes. Siinne hüpe oli ka kolmandiku võrra suurem, kui eelmisel MK-l ja ühelgi sõitjal ei olnud täna mingeid probleeme piisava hoo saamisega, kuigi sadas värsket lund. Selleks, et finaali pääseda ei pea tegema midagi eriti pöörast. Hinnatakse puhast ja stiilset sooritust. 900 kraadi, ehk ca 20 meetrise, 5-6m kõrguse õhulennu ajal 2,5 pööret ümber oma telje pöörates piisab finaalipääsuks ja seal edasigi võitlemiseks. Loodame leida enne järgmist MK etappi harjutamisvõimalusi, et Grenoblis 6. detsembril konkurentsivõimelisemad ning paremini ettevalmistatud olla.“ tõdes Karel Kangro.