Tallinna abilinnapea sõnul on Tallinn maailmas tuntud suuresti tänu unikaalsele vanalinnale ja pürgimas oma ajaloolis-kultuuriliste vaatamisväärsustega ka 2011. aasta Euroopa kultuuripealinnaks. “Eesti suusatajad on maailmas esindanud meie riiki väga väärikalt ja kirjutanud end juba spordiajalukku, seepärast sobivad väga hästi nii meie kui ka välisriikide tippsuusatajad võistlema Tallinna väärikasse ja ajaloolisse vanalinna,” märkis Jäppinen.

“Hea meel on selle üle, et Tallinn saab kaasa lüüa ürituses, mis pakub rahvale atraktiivset ja sportlikku meelelahutust.”

12. mail toimub A.Le Coq Tallinna Vanalinna Suusasprint esmakordselt ja on ainus omalaadne riigis. Võistlus toimub klassikalises suusastiilis ja on show´lise ülesehitusega.

Osalemiseks on nõusoleku andnud Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Anti Saarepuu, Peeter Kümmel, Kaili Sirge, Piret Pormeister ja rahvusvahelised tippsuusatajad nagu Odd Björn Hjelmeset, Jens Arne Svartedal, Emil Jönson, Tobias Fredriksson, Carlotte Kalla, Astrid Jacobsen, Kristin Stormer-Steira jpt.

Võistlusraja pikkus on ligemale kilomeeter. Raja marsruut kulgeb Vabaduse väljaku, Harju ja Niguliste tänava piirkonnas.

Võistlust soovitakse hakata korraldama regulaarselt ja luua sellest Tallinnas traditsioon.