suurem ümbersünd:

kahevõistluse meeskonnavõistluse hüpete eel rinnanumbri kombinesooni alla unustanud Bill Demongi tõus patukotist kangelaseks – jänki võitis kaks päeva hiljem suure mäe tavavõistluse.

mõjusam jõudemonstratsioon:

kui norralane Petter Northug lülitas nii suusavahetusega sõidu, 50 km maratoni kui ka 4 x 10 km teatevõistluse lõpus sisse viienda käigu ja hakkas kuldmedali suunas kihutades peaaegu et lendu tõusma, vangutasid rivaalid nõutult päid.

visam võitleja:

30-aastane Soome suusanaine Aino-Kaisa Saarinen passis lugematu arv hooaegu kuulsa koondisekaaslase Virpi Kuituneni selja taga, et Liberecis ise rambivalgusse tõusa. Kolm kulda ja üks pronks tegid visalt oma aega oodanud töörügajast MM-i suurima medalikühveldaja!

kindlam võitja:

norralasele Ola Vigen Hattestadile, kes on sel hooajal MK-sarjas vaid korra kaotanud, polnud ka MM-il sprindis vastast. Lisaks individuaalsele jõuproovile triumfeeris ta koos Johan Kjølstadiga ka paarissprindis.

suurem üllatus:

USA koondise kuus medalit, millest neli olid kuldsed – kas saab veel rääkida põhja suusaalade MM-ist?! Jänkid noppisid pjedestaalikohti nii murdmaal, kahevõistluses kui ka spetsiaalhüpe­tes.

uskumatum tagasitulek:

paar hooaega tippspordist eemal olnud ja tavainimise elu maitsnud 32-aastane USA kahevõistleja Todd Lodwick tõusis kahe kuldmedaliga MM-i kahevõistluse kuningaks. Kes oleks osanud seda arvanud?

suuremad põrujad:

Šveitsi murdmaasuusataja Dario Cologna ja Soome kahevõistleja Anssi Kouivuranta tulid Libereci MK-sarja liidrina, Sloveenia suusanaine Petra Majdic aga MK-sarja sprindi valitsejana – ükski neist ei suutnud medalit võita!

vihasem võitja:

kõik Liberecis õnnestunud või alt läinud suusasportlased peale naishüppajate asuvad kevadel valmistu­ma Vancouveri olümpiaks. Naissuusalendureist ajaloo esimeseks maailmameistriks kroonitud ameeriklannal Lindsey Vanil seda võimalust paraku pole ning tal oli põhjust oma viha välja valada.

suurim Õnneseen:

šveitslane Andreas Küttel võitis suure mäe hüpete avavooru ning jäi ootama, mida toob teine hüpe. Ilm aga muutus niivõrd kehvaks, et korraldajad otsustasid MM-i kulla välja anda vaid ühe hüppe eest. Võiduteade tuli ootamatult ka kullamehele.