Tõepoolest — Eest laskesuusatajate senised tänavused tulemused said elvalase 17. kohaga kuhjaga ületatud, Lessingust jäi kaugele maha ka mõni tund hiljem naiste 15 km distantsil oma hooaja parima tulemuse, 32. kohaga lõpetanud Eveli Saue, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ent 30-aastane Lessing, tulest ja veest läbi käinu, kelle suur läbimurre maailma eliiti ootab ikka veel oma aega, pole rinna kummi ajaja ega kätega vehkija.

Ta suhtus eile saavutanud tulemusse rahulikult, sest „Eesti parim tuleb olla veebruari kes­kel, kui Lõuna-Koreas peetakse MM.” „Ja sinnamaani oleme kõik mikihiired,” täpsustas kauaaegne koondislane tabavalt.

17. koht ei tekitanud Lessingus erilisi emotsioone, kuigi ta oli üks kahest tiirudes eksimatult tulistanust. „No nulliga on alati tore lasta, aga sõita tuleks ikka paremini,” selgitas ta. „Samas võiski arvata, et ega ma rajal veel eriti liigu — senised stardid on seda näidanud ning head minekut üleöö ei leita.”

Täieliku rahulolu valmistanuks Lessingule esikümnekoha saavutamine, mida suutis teine puhtalt laskunud mees, ukrainlane Aleksandr Bilanenko. „Ra­hule jäänuks ka pool minutit kiirema sõiduga — see andnuks veel 12. koha,” pajatas Lessing, kelle MK-karjääri laeks ongi jäänud kaks 12. kohta hooajast 2005/2006. „Nulliga lastes tundub ju 17. koht nigelavõitu või kuidas?!”

Kui tavaliselt suudavad 20 km sõidus puhtalt lasta viis-kuus sportlast, siis eile segas laskekindlust lumesadu. „Minul mingit loteerid polnud ja tundsin end tulejoonel eriti kindlalt,” selgitas Lessing.

Hommegi lootus laskmisel

Seni oli Lessingul sel hooajal MK-sarjas ette näidata 36. ja kaks 77. kohta. „Mis siin ikka plaanida — tuleb hakata kiiremini suusatama,” arutles ta. „Usun, et uuest aastast võingi hakata kiiremat sõitu lootma. Aga lootus ei tähenda muidugi, et nii ka läheb.”

Homme stardib Lessing Hochfilzenis 10 km sprindis, kus sõiduvormil on veelgi suurem osakaal. „Laskesuusatamises on raske plaane teha, sest kui lähed põrutama, tulistad paar pauku mööda ja asi on untsus,” tõdes Lessing. „Aga eks minu lootused rajanevad taas laskmisel. Puhta laskmise korral peaks 30 parema sekka siiski mahtuma.”

Hochfilzenist naaseb Lessing koju harjutama ja jätab jaanuari alguse MK-etapi Oberhofis vahele. „Pikad eemalviibimised kodust mulle ei istu,” põhjendas ta. „Aga jaanuari keskel hüppan Ruhpoldingis taas MK-karussellile ning siis loodangi suusarajal juba kiiremini liikuda.”

Eesti laskesuusatajatest võistlustalve kõige suuremate lootustega alustanud Eveli Saue ja Kadri Lehtla ei leidnud end eilegi, kuigi mõlemad mahtusid 15 km distantsil punktisaajate sekka. Piigade hooajaeelsed sihid olid mitu korda suuremad kui kohad neljandas kümnes.