Ainulaadse suusaürituse tarbeks kaetakse võistlusrada rohkem kui 2000 kuupmeetri selleks tarbeks varutud lumega. Vabaduse väljaku, Harju ja Niguliste tänavatel kulgeva klassikalises tehnikas võistlusraja pikkus on ligikaudu kilomeeter, teatab Tallinna pressiteenistus.

Seoses suusasprindi korraldamisega on Vabaduse väljaku tasulise parkla ala ning Harju, Niguliste, Nunne, Rataskaevu ja Rüütli tänav on 11. maist 2007 kell 18.00-st kuni 12. maini 2007 kell 22.00-ni liiklusele suletud.

Harju, Niguliste, Nunne, Rataskaevu ja Rüütli tänava elanikel, kelle elukoht on rahvastikuregistris registreeritud nimetatud tänavatel ja kellele on väljastatud antud tänavale elaniku sõiduki soodushinnaga parkimiskaart võivad võistluse ajal parkida naaberpiirkonna tänavatel, kus parkimine ei ole keelatud.

Võistlusel võtavad mõõtu Eesti parimad suusatajad Jaak Mae, Anti Saarepuu, Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Kaspar Kokk, Tatjana Mannima, Piret Pormeister ja rahvusvahelised suusatipud Oddbjørn Hjelmeset, Jens Arne Svartedal, Emil Jönson, Mats Larsson, Rene Sommerfeldt, Sami Jauhojärvi, Charlotte Kalla, Astrid Jacobsen, Kristin Stormer-Steira, Nicole Fessel, Pirjo Manninen, Lina Andersson jt.

Lisaks tippsportlaste võistlusele korraldatakse ürituse raames kokku 4 showsõitu juunioritele, endistele tippsportlastele ja teistele. Suusad panevad alla ka Jüri Ratas, Ott Kiivikas, Venno Loosaar jt. Omaaegsetest tippsuusatajatest on oma nõusoleku osalemiseks andnud Eesti suusakuulsus Uno Leist, Urmas Välbe, lisaks Uwe Bellmann ja Oddmund Jensen.