Eelmisel hooajal sõitis Saue MK-sarjas välja 5. ja 8. koha ning oli Anterselva MM-il oma parimal võistlusel, 15 km distantsil, 15. kohal, kirjutab Linnaleht. Meestest oli MM-il parim Indrek Tobreluts sprindi 20. kohaga.

Tänavu loodetakse MM-il vähemalt samad tulemused välja sõita. “Maailma tipp on tihe, aga kui need kohad välja sõidame, siis võime panna hooajale hindeks kolme või nelja,” rääkis Linnalehele maist alates koondist juhendanud Oja.

Tema sõnul on Vancouveri olümpiat silmas pidades ülimalt tähtis, et mullusel hooajal maailma tippseltskonda tõusnud Saue kõrval peaksid algaval MK-karussellil vastu noored Eesti naislaskesuusatajad Sirli Hanni, Kadri Lehtla ja Tagne Tähe.

Võrreldes eelmise aastaga on laskesuusatajate koondis laienenud seitsme mehe ja viie naiseni ning hooldemeeste arv on tõusnud kolmeni. Võimalikult paljudest etappidest on kavas osa võtta nii teatemeeskonna kui ka -naiskonnaga. Lootusrikkalt hooajale vastu minev koondis on alates 29. oktoobrist harjutanud Muonios.

“Ettevalmistus on läinud hästi, kuna haigestumisi ja traumasid pole olnud. Lund on olnud ja tiir on siin korras,” kiitis Oja Muonio olusid, tõdedes, et sportlaste vormist saab rohkem rääkida alles siis, kui seljataga on kahe nädala pärast algav esimene MK-etapp Kontiolahtis. Esimesele kolmele MK-etapile läheb katsevõistluste põhjal neli naist ja neli meest.