Pärast pühapäeval toimunud meeste sprinti küsis rahvusvahelise laskesuusaliidu IBU pressišeff teise koha saanud Tarjei Bö-lt järgmist:

"Spetsialistid on tähele pannud, et sa oled saledam kui eelmistel hooaegadel. Kas sa oled midagi muutnud?"

"Mida sa täpselt küsisid? Et ma olen saledam?" vastas Bö.

Pressišeff: "Jah, et sa oled saledam ja kilosid kaotanud."

Bö: "Jaa. Kõhnem."

Pressišeff: "Eurospordis kutsuti sind Slim Machine'iks (otsetõlkes Sale Masin - toim.)."

Bö: "Okei, tore. Võib-olla on see tõesti nii, aga ma pole selles kindel. Aga kui aus olla, olen pööranud jõutreeningutele senisest vähem tähelepanu."

***

Pärast pressikonverentsi ütles Bö Norra rahvusringhäälingule, et tegu polnud kõige õigema teemaga, mida käsitleda.

"Seda mõeldi ilmselt naljaga pooleks, aga selliste küsimustega võiks olla ettevaatlik. Keegi ju ei tea, mis inimeste isiklikus elus toimub," sõnas laskesuusataja.

Bö-ga nõustus ka ametikaaslane Ingrid Landmark Tandrevold. "Naistelt ei küsiks ilmselt keegi sellist asja. Minu arust võiksid mehed ja naised võrdsed olla, aga teistel inimestel pole vaja üldse sellesse teemasse laskuda. Keegi ju ei küsi, mis rohtu sa võtad. Tervis on meie isiklik asi."

Treener Sverre Waaler Kaas läks veelgi kaugemale. "Küsimus kaalu kohta võib teistele sportlastele halva signaali saata. Noortele kasvueas sportlastele tuleb loomulik kaalu suurenemine kasuks. Kui nad otsustavad hooaja eel kaalu kaotada, võib see halvasti lõppeda. Kaalu kaotamine võib käia tippspordi juurde, aga see pole mõeldud 14-aastastele noorsportlastele," lausus ta.