Turmann ja Lill alustavad sel hooajal koostööd Kanada tipptreeneriga, et valmistuda võistlemiseks 2022. aasta Pekingi olümpiamängude kvalifikatsioonipunktide eest.

Kanadalane Allan Moore on tunnustatud kurlingutreener, kelle juhendatav naiskond võitis kurlingu maailmameistrivõistlustel kulla 2016. ja 2014. aastal. Segapaari kurlingus viis ta Šveitsi paari kullale 2012. ja 2014. aastal.

“See hooaeg tuleb väga pingeline, kuna tiitlivõistlustel hakatakse jagama olümpiamängude kvalifikatsioonipunkte ning meie eesmärk on viia Eesti 10 tugevama riigi hulka, et saada pääse Pekingi olümpiamängudele. Konkurents on tugev ning peame andma endast kõik ja rohkemgi veel. Allan on suure kogemusega kurlingutreener ja koostöö temaga on meile erakordne võimalus,” sõnas Eesti kurlingumängija Harri Lill.

Olümpiamängude esimesi kvalifikatsioonipunkte hakatakse jagama järgmise aasta aprillis Kanadas toimuval segapaaride MMil. MMile pääs ei ole hetkel Turmannile ja Lillele garanteeritud, selleks tuleb paaril kõigepeal võita veebruaris toimuvad Eesti meistrivõistlused. Juhul, kui Eesti meistrivõistluste võitjaks tuleb mõni teine kurlingupaar, selgitatakse MMile pääseja kodumaise kvalifikatsiooniturniiri käigus.

Marie Turmanni sõnul tekkis treeneri ja mängijate vahel väga hea klapp ja koostöö algas suurepäraselt. “Oleme Harriga kogenud mängijad, kuid Allani väga pikk kogemus just tehnilise treenerina on meile meeletult suureks abiks mängu edasiarenemisel ja tehniliselt paremaks saamisel. Usun et, Allan on hea lisa meie tiimile, et uue vaatenurga alt saaks veel paremaks areneda!” ütles Turmann.

Eesti kurlingupaar jätkab koostööd Šveitsi treeneriga Nicole Strausakiga, kes jääb paari peamiseks treeneriks ja abistab mängijaid mentaalse poolega. Allan Moore'i juhendamise all arendavad Turmann ja Lill mängu tehnilist ja strateegilist poolt. Kurlingupaar jätkab koostööd ka rootslasest treeneri Kristian Lindströmiga. Lindström on tunnustatud kurlingutreener, kes on oma mängija karjääri jooksul võitnud mitmeid tiitlivõistlusi. Tal on kuldmedal kurlingu maailmameistrivõistlustelt 2015. aastal ja hõbe aastast 2014. Rootsi esindusmeeskonna koosseisus tuli ta 2014. ja 2015. aastal ka Euroopa meistriks.

Kurling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Kurlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega. Eestis saab kurlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis ning kurlingu hooaeg kestab Eestis mai lõpuni.