Otepääl 1650-meetrisel rajal peetav võistlus, kus Kümmel pärast pikka raviperioodi esmakordselt stardib, pole siiski ametlik jõuproov, vaid Eesti koondise sprindirühma liikmete katsevõistlus selgitamaks välja viies Davosi MK-etapile pääseja, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Esialgu ma detsembrikuistest MK-etappidest veel ei mõtle ning stardin vaid sooviga saada paraneva jala vastupidavusest täpsemat ülevaadet,“ tõdes Kümmel.

„Aga kui peaks tõesti hästi minema ja jalg ei anna ebameeldivalt tunda, võib kõne alla tulla ka 14. detsembril Davosis peetav MK-sarja vabatehnikasprint.“

Seni on Kümmel plaaninud rahvusvahelist hooaega alustada 19. detsembril Norras toimuval Skandinaavia karikasarja sprindietapil ja jätkata 3. jaanuaril samuti Skandinaavia karikaetapil Soomes.

„MK-sarja naasmisega plaanisin oodata kuni 31. jaanuarini, mil toimub Rõbinski sprint,“ selgitas ta. Eelmisel hooajal MK-sarjas esmakordselt A-finaali jõudnud (Otepääl viies koht) suusamehel opereeriti augusti keskel vasakut põlve.

Tuju liigub ülesmäge

„Novembrikuine kolmenädalane laager Soomes Olosel möödus hästi — kuigi päris sadat protsenti ei saanud veel endast anda, tegin siiski palju tööd,“ rääkis Kümmel. „Tujugi on parem kui oktoobris ja liigub aina ülesmäge.“

Homsel katsevõistlusel, mis kopeerib MK-etapi formaati, selgub viies mees, kes pääseb Aivar Rehemaa, Priit Naruski, Kein Einaste ja Anti Saarepuu kõrval Davosi sprindietapile.

„Kindlasti on hea esinemine katsevõistlusel kõva argument ka nädal hiljem peetavale Düsseldorfi etapile pür­gimiseks,“ ütles suusakoondise peatreener Mati Alaver.