Veel mõned pügalad alla ja oleks tõeline Siber valmis. Autod ei läheks käima, radiaatorid puruneksid ning aiateibad lõdiseksid külma käes.


Õnneks on viimased Tehvandi suustaadioni kandist ning sünoptikutelt tulevad uudised rohkem kui rahustavad. Ka kohapeal viibiv
suusameeskonna peatreener Jaanus Teppan on kinnitanud, et ka lokaalsete seapõrnaennustajate arvates peaks külmalaine seekord ikka Otepää linna MK-etapi ajaks puutumata jätma. Korraldajatel kukkus seda kuuldes ilmselt nagu reetäis kive hingelt maha, sest MK-etapi ärajäämine külmataadi kapriiside pärast oleks lisaks emotsionaalsele
knockdownil
e ka absoluutselt valus kabelimats korraldajate rahakoti pihta. Mitte ainult korraldajate, vaid ka sponsorite ning väikeettevõtjate omale.

Kujutame korraks ette, mis juhtuks siis, kui MK-etapp jääks tõepoolest ära. Selline ülimust stsenaarium. Kui ikka tõepoolest lööksid külmapoisid Otepää hangede vahel tantsu ning suusatajad ja pealtvaatajad peituksid soojade tekkide sisse ning ei pistaks oma nina õue lähedalegi.  Force majeure, laiutaksid korraldajad käsi, aga nende hing nutaks ilmselt kibedaid pisaraid.


Paljud sponsorid kukuksid seda uudist perutama ning nõuaksid ilmselt mingile lepingu pügalale viidates kontrahti katkestamist või vähemalt poole rahasumma tagasisaamist. Arusaadav. Nemad lootsid pääseda rahvusvahelisse telepilti ning kui telekanalid ümber maailma näitavad selle asemel mingeid multifilme või heal juhul videokokkuvõtet Tour de Ski tähtsündmustest, siis on ikka kuri karjas küll.

Televisioonil on samuti reklaamisekundid müüdud ning nende ärajäämine oleks samuti kallis lõbu. Lembitu Kuuse on kommentaare ette valmistades teinud ära meeletu kodutöö ning seda kah ei tahaks niisama hukka heita. Rääkimata nendest kümnetest, et mitte öelda sadadest väikeettevõtjatest, kelle jaoks need kaks päeva, Otepää MK-etapi ajal annavad võib-olla pool aasta käivet. Nende 48 tunni jooksul on Tehvandi ümbrus nende tõeline Klondike. Grillvorstid on lihameistritelt ära tellitud, kilode kaupa sinepit varutud, suveniirid - Muhu rahvariides nukud ning kadakast tehtud medalid -  valmis treitud ning sini-must-valged lipud kenasti väikse varrekese külge liimitud. Ja kui selline laadung jääks ettevõtjatele kätte, oleks see ilmselt ikka tõeline löök allapoole vööd. Nagu juhtus selle seagripi vaktsiiniga, mida Eestisse tont teab mitmekümne miljoni krooni eest varuti ning mis nüüd kipub kangesti vanaks minema ning kätte jääma.

Ja pealtvaatajad. Kõik need tuhanded ja tuhanded huvilised, kes juba 10 aastat talve keskpaigas retke Otepääle ette võtavad. Kui pettunud veel nemad oleksid, kui laulud laulmata ning tünnisaunas kümblemata jääb? Ei taha kohe mõeldagi.

Seepärast korraldajate ja Sparta nimel suured tänud Külmataadile, kes sedapuhku paistab ikka MK-etappi korraldada laskvat. Nimetagem teda selle eest kasvõi Otepää MK-etapi kuldsponsoriks.  Loodetavasti selline tiitel talle meeldib.

Loe ka Delfi spordilehe Sparta blogist SIIT.

Ilmajaam ennustab Otepääle laupäeva päevaks 10-13 külmakraadi, pühapäevaks kuni 14 külmakraadi.