"Kristjani hüpe oli täitsa korralik, aga lõpuosas jäi seda V-asendit liiga kauaks hoidma ja maandumisega läks kiireks ning suusk läks natuke kandi peale. Tekkis väändemoment ja suusk tuli lahti. Selles mõttes läks hästi, et ei väänanud jalga ära," rääkis Kristjani treenerist isa Andrus Ilves Eesti Päevalehele ja Delfile.

"Kui oleks klambri seadistus tugevam olnud, võinuks ka püsti jääda, kuid siis oleks võinud vigastusega lõppeda. Hetkel on vähemalt jalg terve. Vaid käsi on paistetanud ja sõrmi rusikasse ei saa võtta. Loodetavasti seal midagi hullu siiski ei ole ja järgmisel võistlusel oleme ikkagi võistlustules."

Treeneri sõnul oli tänasest murdmaasõidust loobumine paratamatu otsus ning hüppevõistluse 49. koht mingit rolli ei mänginud. "Kui isegi oleks väga tahtnud, siis hetkeseisuga pole Kristjanil võimalik suusakeppi käes hoida. Ühe kepiga pole mõtet MMil sõita. Ka hüppevõistluse järel esikohal olles poleks saanud startida," selgitas ta.

Õnneks Kristjani käevigastus hüppamist ei sega ja nädala pärast tahetakse kindlasti stardis olla. "Kolm päeva saame veel hüpata. Praegu on küll vaim valmis, et 28. veebruaril kindlasti võistelda," kinnitas Andrus.