"Ma ei ole terve oma karjääri jooksul kasutanud keelatud aineid. Kõige kahetsusväärsem ongi see, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee lekitab informatsiooni, millel ei ole kindlat tagapõhja B-proovi näol," lausus just Torino talimängude kahekordne võitja äsja Eesti Televisiooni spordiuudistele.

"Mäletan täpselt 2002. aastat, kui oli täpselt samasugune juhtum ja pärast A-proovi teatamist taheti mind maha lasta ja üles puua ja millise vihaga mind üle valati. Mul on väga kurb tõdeda, et olen täna täpselt samasuguses olukorras."

"See juhtus kaheksa aastat tagasi. Kui siis need proovid avati, oli kõik väga hästi ja korras. Nüüd, kui ma olen spordist kaugel eemal - kuidas on mul võimalik tõestada, et ma ei ole midagi valesti teinud? Seepärast tegingi kaks nädalat tagasi valedetektori testi," põhjendas kauane Eesti rahva spordi-iidol. "Kõige olulisem on mulle endale ja neile, kes on mu seljataga ja mind aitavad, et nad on tõe eest väljas."

"Mu proovist ei ole leitud keelatud aineid. On väikesed molekulikesed, mis viitavad, et..." ütles Kristina, pidas pausi ja jätkas: "Vaadake, ma isegi ei saa teile seda öelda, mis see täpselt on. Selle juhtumi juures on eksperdid ja mind aitab Šveitsi advokaat, kes ütles, et ma ei tohiks öelda mitte ühtegi sõna...

Aga ma olen väga õnnelik, et saan seda kõike siin välja öelda, sest olen pidanud selle juhtumiga juba olema siin mitu-mitu kuud. Kallis Eesti rahvas, ma ei ole midagi teinud, ma ei pea jaanalinnu kombel end ära peitma. Olen see, kes olen ja lähen võitlen tõe nimel lõpuni."